Az Erasmus-programból pénzeltek muszlim terroristákat, miután Magyarországot kizárták

2023. október 20. 08:51

Az Európai Unió több száz millió eurót adhatott olyan projektekre, amelyekben a terrorista szervezetként nyilvántartott Palesztinai Felszabadítási Szervezet is részt vett.

2023. október 20. 08:51
VON DER LEYEN, Ursula

Egy a Le Figaronak adott interjúban Florence Bergeaud-Blackler francia antropológus-kutató és szociológus arról beszélt, hogy az Európai Unió gyanús módon támogatásokat juttathatott el a Hamász terrorszervezetnek olyan civil szervezeteken keresztül, amelyeket az Erasmus-program keretében finanszíroztak. Bergeaud-Blackler arra is rámutatott: 

a Hamász és a Franciaországhoz kötődő Muszlim Testvériség között szoros kapcsolatok vannak.

Csendes terjeszkedés

A szakértő szerint az iszlám terjeszkedése elsősorban a befolyásoláson, hírszerzésen és beszivárgáson alapul, különösen az olyan intézményekben, mint az egyetemek és iskolák. 

Bergeaud-Blackler azt állítja, hogy az EU és más nemzetközi forrásoktöbb száz millió eurót adhattak olyan projektekre, amelyekben a terrorista szervezetként nyilvántartott Palesztinai Felszabadítási Szervezet is részt vett, a finanszírozást pedig közvetett módon, civil szervezetek közvetítésével valósíthatták meg. 

Az Erasmus program is érintett lehet

A szakértő szerint az Erasmus+ és a Horizont 2020 projekt keretében több millió eurót oszthattak szét olyan intézmények támogatására is, mint a Hamászhoz köthető Gázai Iszlám Egyetem.

Az EU bejelentette, hogy felülvizsgálják a Palesztinának nyújtott támogatást, hogy kizárják a terrorista szervezeteket. Bergeaud-Blackler szerint ez a lépés meglepetést okozott, és felveti a kérdést, hogy

vajon az EU valóban olyan gondos, ahogy azt hangoztatja, vagy továbbra is csak üres ígéretekkel tesz?

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/EPA/Martin Divisek

Összesen 91 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Felvidéki MAGYAR
2023. október 21. 17:02
Mocskos, máglyára való ribanc!
bagira002
2023. október 21. 04:02
Az eu tisztára szovjet tipusú mintára működik , Eut eladósította , tagországok pénzét terroristák támogatásra fordítják . Szovjetek nyugatról felvett kölcsönökből pénzelték a vietnami háborút ,nicaraguai partizán háborút , kommunista kubai háborút , afrikai felkeléseket ( Lumumba-Kasa-Vubu-Mobutu). Afrikában a kommunizmus végig söpört , de gyökeret nem tudott ereszteni.
Hobby024
2023. október 20. 15:26
Úgy gondolom nem az a kérdés ki és mikor gyilkolt előbb. Ki az aljasabb terrorista. Nekünk azzal kéne foglalkoznunk, milyen következményekkel járhat ez az EU-ra nézve. Sokkal fontosabb lenne a szigorú határellenőrzés (talán lehetne ezeket a pénzeket erre fordítani), mint ellenőrizetlen feneketlen kútba önteni. Nem kontroll nélküli meghívó kell, hanem szigorú, következetes határellenőrzés, mert az EU-t el fogja önteni a terror.
Vasalo
2023. október 20. 13:48
Hát ugye meg kell tanitani azokat a terroristákat, hogyan kell vizvezetékcsőből rakétát gyártani. Valoszinü azért bukdácsol a fejlett világ gazdasága mert hiányoztak nekik az ilyen minőségü szakemberek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!