Ausztria bekeményített: felfüggesztik a palesztinoknak nyújtott fejlesztési segélyeket

2023. október 09. 14:17

Egy külügyi szóvivő közlése szerint a felfüggesztett osztrák segély nagyjából 19 millió eurót tesz ki.

2023. október 09. 14:17

Ausztria felfüggeszti a palesztinoknak folyósított fejlesztési segélyeket a Hamász iszlamista szervezet Izrael ellen indított támadása miatt – jelentette be hétfőn Alexander Schallenberg osztrák külügyminiszter.

„Olyan rettenetes mértékű a terror, hogy ezentúl már nem intézhetjük az ügyeket a megszokott módon. Emiatt egyelőre jegeljük az osztrák fejlesztési együttműködésben tervezett valamennyi kifizetést” – mondta el Schallenberg az ORF rádióban.

Egy külügyi szóvivő közlése szerint a felfüggesztett osztrák segély nagyjából 19 millió eurót tesz ki,

amelyből több fejlesztési projektet támogattak volna. Szalah Abdel-Safi bécsi palesztin nagykövet közleményében „a palesztin lakosság kollektív megbüntetésének” nevezte a bejelentett osztrák intézkedést, amely szerinte egyúttal „a palesztin civil lakosság elleni agresszív izraeli politika támogatását” jelenti. Reményét fejezte ki, hogy az osztrák kormány megmásítja döntését.

Schallenberg arról is beszélt, hogy száz körül van azoknak az osztrákoknak a száma, akik el akarják hagyni Izraelt.

A miniszter szerint az osztrák hatóságok igyekeznek minden osztrák állampolgárral kapcsolatot tartani, és ennek érdekében megerősítik a tel-avivi nagykövetség létszámát. A külügyminisztérium munkatársai a tel-avivi Ben-Gurion repülőtéren is segítik a hazatérő osztrákokat.

Schallenberg arra is kitért, hogy egyes nemzetközi reakciók „egyszerűen rémisztőek” voltak az Izrael elleni támadással kapcsolatban. Elfogadhatatlannak nevezte, hogy Iránban győzelmi dalokat énekeltek, illetve hogy a damaszkuszi kormány hivatalosan is gratulált a Hamásznak. Tiltakozásul Irán bécsi nagykövetét még hétfőn bekéretik az osztrák külügyminisztériumba – tette hozzá Schallenberg.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: ED JONES / AFP

 

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Globalfake
2023. október 09. 17:28
"a palesztin lakosság kollektív megbüntetésének" nincs ártatlan palesztin: van a terrorista, van a kisköcsög aki felnőve terrorista lesz, vannak a rokonok, barátok akik tudják rólad ki vagy mi vagy és támogatják az ügyet..
konfitaltkacsa
2023. október 09. 17:06
Az osztrákok nyugat Európa románjai. "Felülvizsgálja"... mondom magyarul: kivárja hogy merre fordul a szél....vagy milyen utasítás jön.
survivor
2023. október 09. 16:35
"a befogadott buckalakókat meg lehet deportálni " Hova ? Izraelbe ?
survivor
2023. október 09. 16:34
a palesztin lakosság kollektív megbüntetésének” És ugye az oroszok elleni embargó nem kollektíív büntetés ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!