Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

A románok elvennék Magyarországtól az EU-elnökséget, újabb okot találtak rá

2023. október 19. 13:28

Alin Mituta román liberális EP-képviselő szerint nem méltó Magyarország az Európai Unió soros elnökségére júliustól, mert Orbán Viktor tárgyalt Vlagyimir Putyinnal.

2023. október 19. 13:28
EUROPEAN PARLIAMENT - PLENARY SESSION

„Azt követően, hogy Orbán Viktor egy asztalhoz ült Vlagyimir Putyinnal, nincs ok arra, hogy júliustól Magyarország vegye át az Európai Unió soros elnökségét” – jelentette ki Alin Mituta román liberális EP-képviselő, aki úgy véli, nem irányíthatja az EU-t az orosz elnök nagykövete.

Az olasz La Stampa cikke egyébként

amiatt is támadja a magyar kormányfőt, hogy a közel-keleti válsággal kapcsolatos virtuális EU-csúcs helyett Pekingben tárgyalt a kínai és az orosz elnökkel.

Az összefoglaló megemlíti, hogy az EU-csúcson Karl Nehammer képviselte a magyar álláspontot, ám azt nem, hogy az osztrák kancellár logikus választás volt, hiszen a véleménye ugyanaz Izrael helyzetéről, mint a magyar kormánynak.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: AFP/Martin Bertrand

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tikkadt-szocske
2023. október 21. 15:45
Rggel a szőröstalpú csobán kikecmereg a kalyibájából, elégedetten nyújtózkodik egyet , ráüt a mellette álló kecskéke fenekére és felsóhajt: - Ejj, ha még főzni is tudnál...
Zuárd73
2023. október 20. 13:13
A kecskék szüzessége után egyből az eu soros elnökségét vennék el. Nem túl nagy ugrás ez nektek, szőröstalpú szomszédaink?
The trasher
2023. október 19. 18:46
Hitler megbízta tudósait, hogy a fekáliából készítsenek vajat. Kis idő után rákérdez, hogy hogy haladnak. A válasz: "Már jól kenhető, csak még büdös." Hát ilyen ez a képviselő!
Ergit
2023. október 19. 18:36
8 millió román dolgozik hazáján kívül, de vannak olyan becslések, hogy ez inkább 10 millió fő. Most kéne magyaroknak Erdélybe költözni üres házakat megvéve, és letelepedni... Amint többen vannak ott, mint az ott lakó románok, kérhetnénk Romániát Erdéllyé átnevezni, mivel már az elnök és a miniszterek is magyarok lesznek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!