Zelenszkij már elhagyta Amerikát, de még nem tér vissza Ukrajnába

2023. szeptember 22. 09:32

Az ukrán elnök egy másik fontos szövetségeséhez látogat.

2023. szeptember 22. 09:32

Justin Trudeau kanadai miniszterelnök bejelentette, hogy Volodimir Zelenszkij az amerikai látogatását követően Kanadában is tiszteletét teszi – olvasható a kanadai miniszterelnöki hivatal közleményében, amelyben azt is írják: a két vezető továbbra is szorosan együtt fog dolgozni az országaik közötti kapcsolatok erősítése érdekében, és Kanada segíteni fog abban, hogy az ukrán nép továbbra is 

meg tudja védeni magát Oroszország brutális és indokolatlan inváziójával szemben”. 

Trudeau miniszterelnök Ottawában találkozik Zelenszkij elnökkel, hogy megerősítse Kanada folyamatos katonai, gazdasági, humanitárius és fejlesztési támogatását Ukrajna számára. Ottawában tartózkodása során Zelenszkij elnök beszédet is mond a Parlamentben, a vezetők ezután Torontóba utaznak, ahol kanadai üzleti vezetőkkel találkoznak, hogy megerősítsék a magánszektor befektetéseit Ukrajna jövőjébe. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Nyitókép: ANGELA WEISS / AFP

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Roadkill
2023. szeptember 23. 11:28
állítólag Izraelben látták, intézi a menekülőutat magának
kiss.istvan770
2023. szeptember 22. 15:01
"meg tudja védeni magát Oroszország brutális és indokolatlan inváziójával szemben" Indokolatlan a k... a...! A neonáci azov tömeggyilkossága nem elég indok?
balbako_
2023. szeptember 22. 13:53
Vicces, amikor a provokátor indokolatlannak tartja a tettére gerjedt reakciót.
zakar zoltán béla
2023. szeptember 22. 13:25
Z-űrhajós-kompjáró.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!