Ukrajna hivatalos panaszt készül benyújtani Lengyelországgal szemben

2023. szeptember 10. 09:50

Bár a harctéren sok támogatást kapnak a lengyelektől, a gabona-kérdésben eltérőek a két ország érdekei.

2023. szeptember 10. 09:50
null

Ukrajna kész bepanaszolni Lengyelországot a világkereskedelmi szervezetnél, amennyiben Varsó kitiltja az ukrán gabonát az országból, írta meg a Bloomberg.

Az ukrán gazdasági miniszter-helyettes, Tarasz Kacska az amerikai lapnak adott interjúban arról beszélt, hogy a gabonakereskedelemre vonatkozóan szeretnének eltörölni minden korlátozást. Hozzátette, a tengeri export lenne számukra a legjobb, ami viszont a fekete-tengeri egyezmény megszüntetése óta nehéz helyzetben van, így a szárazföldi exportra szorulnak.

Tavasz óta azonban több uniós tagország, köztük Magyarország is panaszkodott az ukrán gabonaexport miatt, és a kitiltás meghosszabbítását sürgetik. Ebben Lengyelország jár az élen. Kacska szerint a lengyel piac nem bír kritikus fontossággal Ukrajna számára, de fontos, hogy az összes tiltástól megszabaduljanak.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/EPA/STR

 

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kozmosz
2023. szeptember 11. 04:18
Nyújtogasson. Majd nem kapnak vodkát.
cinkegolyó
2023. szeptember 10. 18:08
Az urántartalmú amerikai fegyverek használata esetén nem szabadna ukrán gabonát, élelmiszert beengedni Európába!
Dunhill67
2023. szeptember 10. 17:43
nincs kitiltva az ukrán gabona az országból...lezárt vagonokban ÁTMEHET rajtunk (is)....értik ők ezt,de így nem tudják a szarukat szétteríteni Közép-Európában,el kell szállítatniuk legalább a labancokig de inkább dajcslandba...hosszabb út,több pénz,később beérkező fizetség....de,hogy ebből Afrikában semmit sem látnak...na,az hótziher
alenka
2023. szeptember 10. 17:09
Örülök,ez kell a lengyeleknek,a hős támogatóknak Egy óriási hátbaszúrás....most kell észhez téniük...lassan,már késő..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!