Újabb 1,5 milliárd eurót küldött Ukrajnának – most éppen bérekre és nyugdíjakra

2023. szeptember 23. 08:21

Ukrajna idén már 13,5 milliárd eurót kapott a makroszintű pénzügyi támogatás plusz (MFA+) eszköz keretében.

2023. szeptember 23. 08:21

Az Európai Bizottság az Ukrajnának szánt, 18 milliárd eurós keretű makroszintű pénzügyi támogatás keretében 1,5 milliárd eurót folyósított Ukrajnának – olvasható a brüsszeli testület pénteki tájékoztatásában. Az Európai Unió azért hozta létre ezt a pénzügyi eszközt, hogy stabil, kiszámítható és jelentős pénzügyi támogatással segítsen Ukrajnának fedezni az azonnali finanszírozási szükségleteit 2023-ban. A pénteki kifizetéssel együtt 

Ukrajna idén már 13,5 milliárd eurót kapott a makroszintű pénzügyi támogatás plusz (MFA+) eszköz keretében.

A támogatás segíteni fogja Ukrajnát abban, hogy továbbra is folyósítsa a béreket és nyugdíjakat, és fenntartsa az alapvető közszolgáltatásokat, például működtesse a kórházakat és az iskolákat, illetve gondoskodjon a lakóhelyüket elhagyó személyek lakhatásáról. Az uniós pénzforrások azt is lehetővé teszik Ukrajna számára, hogy biztosítsa a makrogazdasági stabilitást, és helyreállítsa az Oroszország által indított agressziós háború során elpusztított kritikus infrastruktúrát, például az energetikai infrastruktúrát, a vízvezetékeket, a közlekedési hálózatokat, az utakat és a hidakat – áll a közleményben.

Nyitókép: Pixabay

 

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2023. szeptember 23. 13:25
és ezt ki engedte meg neki?
julius68-2
2023. szeptember 23. 12:48
Nagy az igyekezet mert, Ursulának meg a többieknek bőven oszt vissza Zelenszkij a pénzből, akár a Pfizer.
Kybon
2023. szeptember 23. 12:31
Lképesztő felelőtlenség / aljasság / balf@szság De főleg balf@szság, következményekkel...
kizokkentido
2023. szeptember 23. 12:02
El is égethetnék azt a pénzt, akkor legalább télen megy kis meleget adna.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!