Már nemcsak a lengyeleket, de magát az EU-t is perrel fenyegeti Ukrajna!

2023. szeptember 12. 21:42

Zelenszkijék könnyen felejtenek, ha segítségről van szó.

2023. szeptember 12. 21:42

Korábban a Mandiner is beszámolt róla, hogy Ukrajna kész bepanaszolni Lengyelországot a világkereskedelmi szervezetnél, amennyiben Varsó kitiltja az ukrán gabonát az országból. Azóta még tovább mentek: az ukrán miniszterelnök keddi X-bejegyzésében arról írt, hogy nemcsak Lengyelország, de az EU is megbánhatja, ha nem hosszabbítja meg a pénteken lejáró embargót az ukrán gabonafélék behozatalára.

Ezt is ajánljuk a témában

Denisz Smihal azt írta:

„Annak ellenére, hogy Ukrajnában zajlik a háború, és kikötőink orosz blokád alatt állnak, Ukrajna teljesíti az EU-val kötött társulási megállapodást és a WTO által előírt kötelezettségeit. Nem áll szándékunkban kárt okozni a lengyel gazdáknak. Nagyra értékeljük a lengyel nép és a lengyel családok támogatását!
 

De amennyiben a választások előtt a politikai populizmus érdekében megsértik a kereskedelmi jogunkat, Ukrajna kénytelen lesz a WTO választottbíróságához fordulni, hogy kártérítést kapjon a normák megsértése miatt”

– olvasható a bejegyzésben.

A miniszterelnök valószínűleg arra reagált, hogy Lengyelország kedden ultimátumot küldött az Európai Bizottságnak: vagy elfogadja a lengyel követeléseket, vagy a kormány saját hatáskörben fogja lezárni a határait az ukrán cikkek előtt.

Nyitókép: MTI/AP/Efrem Lukackij


 

 

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kublaj
2023. szeptember 13. 09:57
Lassan megláthatja a világ az ukrán vezető igazi arcát,már ha eddig nem ismerte volna.
Hohokam
2023. szeptember 13. 08:45
Na lengyelek - előbb-utóbb csak rájöttök, hogy miféle bagázs ez az ukrán-USA narkokorrupt-családi bűnözői érdekszövetség, amit eddig olyan lelkesen támogattatok.
ottoka-0
2023. szeptember 13. 08:33
ukrajna ha tehetné elsöpörné az útjából az egész világot??? mindent? mit képzelnek ezek?
Nasi12
2023. szeptember 13. 08:28
Bepanaszolhatják, mert mindkét pert a gazdi emberei bírálják majd el.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!