Elton John kiborult, mert az angol kormány szerint nem elég a menekülti státuszhoz az, ha valaki meleg

2023. szeptember 29. 10:50

Az énekes férjével közösen adott ki közleményt tiltakozásul.

2023. szeptember 29. 10:50

Elton John közleményben reagált Suella Braverman brit belügyminiszter azon felvetésére, hogy nem lenne szabad menekültstátuszt adni valakinek pusztán arra hivatkozva, hogy az illető homoszexuális, vagy nő.

A britek azért javasolják a nemzetközi egyezmények ilyen módon történő megváltoztatását, mert a szigetország már nem bír a sok menekülttel, ezért szerintük fenntarthatatlan a jelenleg működő menedékrendszer.

Elton John férjével közösen kiadott közleményében azt írta:

Aggasztónak találjuk a brit belügyminiszter azon kijelentését, miszerint az, ha valakit azért diszkriminálnak, mert homoszexuális, vagy mert nő, nem elegendő ahhoz, hogy menekültstátuszt kapjon

 – írja, majd a homoszexuálisokra kitérve így folytatja:

„Az országok közel egyharmadában bűnözőknek tekintik az LMBTQ közösség tagjait, 11 országban pedig halálbüntetés jár a homoszexualitásért. Azzal, hogy nem veszünk tudomást az LMBTQ személyekre leselkedő veszélyekről, azt kockáztatjuk, hogy jóváhagyjuk az ellenük elkövetett erőszakot és gyűlöletet” – írja, és azzal zárja a közleményt, hogy a vezetőknek sokkal nagyobb együttérzést kellene tanúsítaniuk azok felé, akik „egy biztonságosabb jövőt keresnek”.

Nyitókép: MTI/EPA/AAP/Julian Smith

 

 

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tommaso
2024. február 29. 22:08
Elton John a szakmaja kivalosaga. Mashoz nem nagyon ert. Ennyi! Tobb orokzold notat szerzett, mint az ot itt mocskolok 10 km-es korzeteben barki.
Tommaso
2024. február 29. 22:04
Nem eleg a menekultstatuszhoz, ha meleg, kiveve ha Orbanisztanbol erkezett. Mert a statuszhoz az uldozottseget is bizonyitsni kell. Pl azzal, hogy a melegellenes gyermekvedelminek hazudott torveny elol menekul.
5m007h 0p3ra70r
2023. október 31. 18:31
- Te honnan jöttél? - Egy távoli országból. - És miért? - Mert ott nem nyilváníthattam ki szabadon az érzéseimet. - Gyere el holnap bemutatlak a többieknek, aztán együtt tüntetünk majd a hétvégén. - Nem szeretnék, nekem elég hogy senki sem háborgat. - Mekkora egy köcsög csicska vagy, nem akarod a heterókat lezúzni? - Nem, én békében szeretnék élni. - Játszod itt az agyad, nagyon vigyázz mert megnézheted magad! ... - Milyen napod volt drágám itt az új szabad életben? - Felesleges volt ennyit utazni.
5m007h 0p3ra70r
2023. október 31. 18:27
Gazdag is, híres is, megengedheti magának, hogy hülye legyen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!