„Szerbiában ez nem fog megtörténni” – jelentette ki Vučić a melegházasságról

2023. augusztus 21. 16:23

„Tiszta őrület jellemzi a woke mozgalmakat” – fogalmazott a szerb elnök.

2023. augusztus 21. 16:23
null

A szerb elnök megerősítette, nem teszi lehetővé törvény az azonos nemű párok bejegyezett élettársi kapcsolatát és a harmadik nem bevezetését sem támogatja Aleksandar Vučić szerb elnök a vele készített interjúban megerősítette, hogy amíg ő van hatalmon, nem teszi lehetővé törvény, hogy az azonos nemű párok bejegyezhessék élettársi kapcsolatukat és hozzátette, hogy a harmadik nem bevezetését sem támogatja – számolt be az N1Info.

„Az egyik nap nőnek érzed magad, másnap férfinak: tiszta őrület jellemzi a woke mozgalmakat, és más országokban lehet, hogy ez megvalósul, 

de Szerbiában ez nem fog megtörténni” 

– közölte az államfő, hozzátéve, hogy „túl öreg már az ilyen változásokhoz”

Házasságnak kizárólag egy nő és egy férfi kapcsolatát lehet nevezni a szerb alkotmány szerint

Vučić közölte, nyugodtan lehet őt hibáztatni azért, hogy az országban jogilag nem ismerik el az azonos nemű párok kapcsolatát, ám hozzátette, ha bármi baja lenne az LMBTQ-közösség tagjaival, nem a nyíltan homoszexuális Ana Brnabić-ot jelöli miniszterelnöknek. 

A szerb alkotmány szerint házasságnak kizárólag egy nő és egy férfi kapcsolatát lehet nevezni,

 a szerbiai parlamentben ennek ellenére több alkalommal próbálták elfogadtatni az azonos nemű párok bejegyzett élettársi kapcsolatát, amit többek között a szerb ortodox egyház is hevesen ellenez. Vučić elmondása szerint arra kérte Ana Brnabić miniszterelnököt, hogy elnökként ne kelljen aláírnia olyan törvényt, amely lehetővé tenné az azonos neműek élettársi párkapcsolatának bejegyzését – idézte fel a lap.

Nyitókép illusztráció. Fotó: MTI/PAP/Jakub Kaminski

 

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BaGeNMY
2023. augusztus 21. 19:43
Helyes. Csak meg ne fogjanak valamivel. Vagy ha meg is fognak. Röhögj bele a szemükbe. Támogatunk.
Ízisz
2023. augusztus 21. 18:52
Z. Lehet a korcsoknak egy külön országot alapítani és ne velünk egészséges emberekkel akarják magukat eltartatni!!! Házasodjanak és szüljenek maguknak gyereket!!! Oldják meg a különc korcs életüket!!! Minket meg hagyjanak békén!!! Soha nem fogom őket sem szeretni, sem megérteni!!! Hányok tőlük!!! 🤮🤮🤮💤 Elfogadom, hogy léteznek ilyen degenerált marhák, de nem értek velük egyet!!! 👎👎👎💤
bakafant-28
2023. augusztus 21. 17:45
Bravó,Vucic úr,már csak a délvidéket dúló pávián- makákó csürhével kéne valamit kezdeni...De kurva gyorsan!
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag
2023. augusztus 21. 16:37
5 éve még Gazsika is a melegházasság gondolatával kacérkodott: https://opac.elte.hu/Record/opac-EUL01-000959008
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!