Oroszország egy falu evakuálására készül

2023. augusztus 07. 12:03

Közel fél évszázad elteltével ismét holdra szálló küldetést hajtanak majd végre.

2023. augusztus 07. 12:03

Oroszország augusztus 11-én evakuál egy falut a távol-keleti régiójában, miután közel fél évszázad elteltével ismét holdra szálló küldetést hajtanak majd végre a területen – írta meg a Blikk a Reuters nyomán. Az orosz Roszkozmosz űrügynökség közlése szerint a Luna-25 holdra szálló 1976, tehát majdnem 50 év után most Moszkvától mintegy 5550 km-re keletre fekvő Vosztocsnij űrrepülőtérről fog elindulni.

A küldetés miatt pedig még egy teljes falut is evakuálni fognak, az 

indítóállomástól délkeletre fekvő Sahtinszkij település lakóit augusztus 11-én fogják elküldeni otthonaikból.

Az evakuálásról azért döntöttek, mert ez a település azon a tervezett területen belül helyezkedik el, ahová a rakétahajtóművek várhatóan a leválasztás után le fognak zuhanni.

A küldetés fő célja a puha leszállási technológiák fejlesztése, a Hold belső szerkezetének vizsgálata és az erőforrások, köztük a víz felkutatása. A leszállóegység várhatóan egy évig fog működni a Hold felszínén.

Nyitókép: MTI/EPA/Roszkozmosz Orosz Szövetségi Űrügynökség/Ivan Timoshenko

 

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bitrex®
2023. augusztus 07. 15:47
Tegyék be a kapszulába Zelenszkijt!
Akitlosz
2023. augusztus 07. 14:49
Ha a névtelen szerző tudja, hogy a Hold nagy kezdőbetűvel írandó, mert az a neve, akkor azt is tudhatná, hogy ebből kifolyólag a Holdra is az. Lásd Pistire, Jóskára, Bélára stb.
Kanmacska
2023. augusztus 07. 12:36
Mosógépcsipszekből és rohamásókból egész ügyesen összerakták a rakettát!
connorj
2023. augusztus 07. 12:23
очень: https://m.youtube.com/watch?v=jtpReTTFPfs
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!