Mi az az ukrán győzelem, amiben a Nyugat valójában érdekelt?

2023. augusztus 28. 17:11

Gondolom, hogy nem árulok el titkot, ha újra leírom, hogy a háború eleje óta az ördög ügyvédje szerepét vállaltam magamra.

2023. augusztus 28. 17:11
Infantry training of Ukrainian soldiers in Donetsk Oblast
Robert C. Castel
Robert C. Castel
Neokohn

„Egy bűnügyi nyomozás során fontos mérföldkőnek számít amikor a gyanúsított olyan tanúvallomást tesz a bűntársai ellen, ami saját magára nézve is terhelő. Valami ilyesmire készülök most az ukrán háború jelenlegi állásával kapcsolatban.

Gondolom, hogy nem árulok el titkot, ha újra leírom, hogy a háború eleje óta az ördög ügyvédje szerepét vállaltam magamra. Ez azzal jár, hogy a Nyugat kedvenc elméletein kívül, néha a saját kedvenc elméleteimet is meg kell fúrnom.

Már hosszú hónapok óta azt a nótát fújom, hogy Ukrajna számára a bahmuti front csupán egy felesleges erőpazarlás. Az álláspontom alátámasztására bevetettem egy sor igen hangzatos aforizmát.

1. Ha Ukrajna elveszíti ezt a háborút, akkor azt jelentős mértékben Bahmutnak köszönheti majd.
2. Az orosz-ukrán háborúban Bahmut az oroszok oldalán harcol.
3. Stb.

Az sem titok, hogy a bahmuti kudarcok sorozata láttán, a névtelenül nyilatkozó nyugati funkcionáriusok és a »független« katonai szakértők rosszallása is egy egyre zajosabb crescendóban ment át.

Az általam régóta tolt álláspontot végül is az amerikai, a brit és az ukrán katonai vezetők találkozója vindikálta, amikor Radakin admirális, továbbá Milley és Cavoli tábornokok, irányváltásra kényszerítettek Zaluzsnijt. Végre valahára Ukrajna kötelezte magát, hogy felhagy a költséges és erőforrás-pazarló ötirányú offenzívájával és ezután kizárólag az azovi frontra fog koncentrálni.”

Nyitókép:  Diego Herrera Carcedo / Anadolu Agency (Photo by Diego Herrera Carcedo / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
uranvaros
2023. augusztus 29. 15:53
Egyetértek. Ukrajna tengerpart nélkül értéktelen. Szvsz az orosz Odesszát is akarja, naná.
papamaci57
2023. augusztus 29. 10:29
Óriási szerencséjük az oroszoknak, hogy nem Robi az ukrán hadsereg főparancsnoka. (és ez most nem irónia, hanem dicséret)
ringwoodite
2023. augusztus 29. 05:59
Ha egy fronton tomorulnek a (k)ukik, akkor tobbet lehet beloluk kiagyuzni. "Jo" taktika egy eleve joval gyengebb hadsereg reszerol, hogy meg tobben hulljanak...
Namond
2023. augusztus 29. 04:19
Egyiptomban van luxusvillája Zelenszkij anyósának? + fotó https://magyarnemzet.hu/kulfold/2023/08/egyiptomban-van-luxusvillaja-zelenszkijeknek-foto Mit szólnak ehhez a Brit Birodalom, Atlanti utódainak tisztakezű, szabadságszerető, igazmondó angolszász vezetői?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!