Martin Schulz: Weber tévúton jár, Orbánt és Kaczynskit reménytelen visszaintegrálni Európába

2023. augusztus 09. 11:32

„Ezeknek az embereknek nincs értékkapcsolatuk Európával. Csak pénzzel lehet őket megnyerni” – hangoztatja az Európai Parlament korábbi elnöke.

2023. augusztus 09. 11:32

Martin Schulz, az Európai Parlament volt szociáldemokrata elnöke a Frankfurter Rundschaunak adott interjút. Shulz kifejtette, az Európai Néppárt első embere (Manfred Weber) tévúton jár, amikor a szélsőjobb segítségével igyekszik megőrizni a mérsékelt jobboldal vezető szerepét Strasbourgban, „mert ebből csak az lesz, hogy a Bizottság következő elnöke az Orbánoktól és Kaczynskiktől függ majd”.

„Ezt még a CDU/CSU-n belül is aggódva nézik. Nem hiszem, hogy a németországi uniópártok ezt az utat akarják járni. És ha ezt az utat akarják járni, akkor érdekes európai választási kampányunk lesz” – hangoztatja Schulz. Hozzátette, régóta ismeri Webert, de szerinte most rossz úton jár.

„Az az álom, hogy Orbánt, Kaczynskit és a többieket vissza tudja integrálni az európai politikába, irreális.

Ezeknek az embereknek nincs értékkapcsolatuk Európával. Csak pénzzel lehet őket megnyerni,

és Orbán most azt a benyomást kelti, hogy őt már ez sem érdekli, mert hagyta magát megvásárolni az oroszoknak és a kínaiaknak. Ezért rossz Manfred Weber megközelítése, és nagyon kíváncsi vagyok, hogy von der Leyen asszony hogyan reagál erre” – fejti ki Martin Schulz.

Fotó: MALTE OSSOWSKI / SVEN SIMON / DPA PICTURE-ALLIANCE / AFP

 

Összesen 126 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mandolini
2023. augusztus 13. 07:52
Az érettségi megvan már?
paperfellow
2023. augusztus 10. 04:38
Mikor egy nyugati politikus hülyeségeket beszél valami külföldi témáról, az amiatt van, mert mással nem tudja megszólítani a választóit.
Kamcsatka5
2023. augusztus 09. 20:42
A Fuggerék szarosgyuriját nem akarjátok magasabb fordulatra kapcsolni? Mondjuk annyira, hogy beledögöljön?
KBA98
2023. augusztus 09. 18:24
Tanulatan, műveletlen seggfej!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!