Magyar turistacsoport rekedt Szlovéniában az ítéletidő miatt

2023. augusztus 05. 17:36

A 38 fős csoport nem tudott péntek délelőtt hazaindulni, ahogy tervezték.

2023. augusztus 05. 17:36

Egy 38 fős magyar turistacsoportot is érintet a szlovéniai áradás, olyannyira, hogy a rossz idő miatt kénytelenek a tervezettnél tovább az országban maradni.

Szabó Boglárka, egy 38 fős magyar turistacsoport tagja kereste meg a Blikket a történetükkel, amely egy egyszerű nyaralásnak indult. A csoport július 30-án érkezett meg a szlovéniai Laskóba, ahol egy helyi szállodában vettek ki szobákat.

Péntek délelőtt tíz órakor indultak volna vissza Magyarországra, ám utolsó reggel szirénák hangjára ébredtek, és arra, hogy a víz teljesen elönti a környéket. A víz a hotel mélygarázsát is elöntötte, ahol több autót is feltörtek, hogy biztonságosabb helyre tudják szállítani őket.

 

Bár a magyar csoport elindult hazafelé, az utak járhatatlanok voltak, ezért a rendőrök visszafordították őket. 

 

Idő közben a szállodát is fenyegetni kezdte a folyamatosan emelkedő vízszint. A dolgozók purhabbal és rongyokkal próbálták megakadályozni a víz beszivárgását. A magyar nő a Blikknek azt mondta, társaival reménykednek benne, hogy másnap már újra Magyarországon lehetnek. 

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Jure Makovec / AFP

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zsellér péter
2023. augusztus 06. 12:04
én tegnap jöttem haza Olaszországból, a Száva Ljubjanánál nagyon durva képét mutatta :tajtékozva , kiáradva rohant át az autópálya alatt . Félelmetes volt - Szlovénia tényleg víz alatt
need-info
2023. augusztus 05. 22:43
És ezt mind ilyen rekedt hangon mondta.
olajfa1
2023. augusztus 05. 18:14
"Katasztrófa" turisták voltak?...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!