Magyar szemtanúja is volt a legújabb amerikai egyetemi lövöldözésnek (VIDEÓ)

2023. augusztus 31. 12:41

A professzorát végezte ki egy hallgató hétfőn az Észak-karolinai Egyetemen.

2023. augusztus 31. 12:41

Egy magyar lány is ott volt az Észak-karolinai Egyetem (UNC) Chapel Hill-i kampuszán, ahol augusztus 28-án az egyik PhD-hallgató lelőtte professzorát. Az egyetemisták órákon át be voltak zárkózva a termekbe. Rimányi Eszter az RTL-nek mesélt megrázó élményeiről.

„Majdnem vége lett az ebédszünetemnek, mentem volna tovább, és először a szirénákat hallottam meg. A barátnőm szólt, hogy nézzem meg a telefonomat, mivel egy ember van a kampuszon gépfegyverrel” – idézte fel a történteket a magyar egyetemista. Szerencséjére éppen egy másik épületben tartózkodott, ahonnan egyből kirohant, de kapott egy SMS-t, amelyben az állt, mindenki maradjon a termekben, zárják be magukat.

„Az első húsz perc nagyon zaklatott volt. Egy épületben voltunk a fegyveres emberrel, páran körülöttem elkezdtek sírni. Mi a barátom biológialaborjában voltunk, a többi dolgozóval bebújtunk egy irodába, és bezártuk magunkat. Nagyon furcsa volt, mert olyan három óráig voltunk bent, de olyan érzés volt, mintha harminc-negyven percet lettünk volna. Alig fogtuk fel, hogy mi történik” – fogalmazott a diáklány.

A közösségi médiában terjedtek a felvételek, hogy több hallgató is kiugrott az ablakon és elmenekült.

„Furcsa volt látni, hogyan fogják ezt fel a külföldi diákok, mennyire »amerikai élmény«, hogy egy fegyveres ember van a kampuszunkon. Nekem szinte rutinesemény volt, de a többiek számára, akik más országokból jöttek, ez volt az első. Rettentően kivoltak, sírtak mellettünk” – mesélte Eszter, aki szerint a problémát az jelenthette, hogy a PhD-hallgatók kevés pénzt kapnak, és kiszolgáltatott helyzetben vannak az egyetemen.

Nyitóképen: a gyanúsított Tailei Qi érkezik a bíróságra. Forrás: Peter Zay / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

 

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2023. augusztus 31. 19:02
A legéletveszélyesebb hely a gyerekek és a fiatalok számára az iskola. De azért az állam csak oda kényszeríti őket, bár megvédeni nem tudja őket.
Zsolakomarom
2023. augusztus 31. 16:11
Nekem szinte rutinesemény volt, de a többiek számára, akik más országokból jöttek, ez volt az első. Rettentően kivoltak, sírtak mellettünk” – mesélte Eszter, aki szerint a problémát az jelenthette, hogy a PhD-hallgatók kevés pénzt kapnak, és kiszolgáltatott helyzetben vannak - He? He?
Zolotarjov
2023. augusztus 31. 15:55
Campus, campus. Gyön az egyetemi krampusz..:)
szintetikus
2023. augusztus 31. 15:08
arrafelé ez olyan gyakori, mint itthon a korrupció és az uniós pénzek dézsmálása
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!