Külföldi segítséggel nyomoznak Cseh Katalinékhoz köthető céghálózat ügyében

2023. augusztus 02. 14:02

Az adóhatóság két éve rendelt el költségvetési csalás miatt nyomozást.

2023. augusztus 02. 14:02

Megérkezett Litvániából a magyar hatóságokhoz az a jogsegély, amelyet még a Cseh Katalinék családi vállalkozásához köthető céghálózat ügyében kezdeményezett a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) – tudta meg a Magyar Nemzet. Az adóhatóság két éve rendelt el költségvetési csalás miatt nyomozást, mert a szóban forgó cégcsoport tagjai gyanús körülmények között juthattak több milliárd forintnyi uniós pályázati pénzekhez. Az ügyben egy gyanúsítottat már kihallgattak, akinek az érdekeltségeinél a közelmúltban milliárdos értéket meghaladó vagyont foglalt le a hatóság.

Válaszolt a litván hatóság a magyar szerveknek arra a jogsegélykérelmére, amit a Cseh Katalinék családi vállalkozásához kapcsolható cégcsoport vonatkozásában kért a Nemzeti Adó- és Vámhivatal – derült ki a nyomozást felügyelő Fővárosi Főügyészség Magyar Nemzetnek adott tájékoztatásából.

Azt is közölték: „bővebb felvilágosítás – köztük az, hogy további teljesítés várható-e Litvániából vagy szükséges-e kiegészítést kérni – csak a válasz fordíttatását és értékelését követően adhatunk a nyomozás aktuális érdekeire is figyelemmel”.

Nyitókép: Facebook

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
elégia
2023. augusztus 02. 14:27
Ha ilyen tempóban nyomoznak, az eredményt Cseh Katalin unokájának postázhatják majd, valamikor a nagyon távoli jövőben.
billysparks
2023. augusztus 02. 14:26
Két éve nyomoznak? Két éve a hajaszála sem görbült a szukának, közben pedig árulja a hazát. Miért fél Orbán a nincshálózattól?
II.baljoska61
2023. augusztus 02. 14:20
Toljátok a faszságaitokat toovább. A fidióta agyhalottak várják nagyon..
pumuklik
2023. augusztus 02. 14:08
Kicsit impotensen megy az ügy.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!