„Ez német beavatkozás a lengyelországi választásokba” – újabb lengyel vezető sokallt be Manfred Weber szavaitól

2023. augusztus 12. 17:51

A német politikus korábban a „jogállamellenes” lengyel kormánypárt „legyőzéséről” beszélt.

2023. augusztus 12. 17:51
State Assembly of Junge Union Bayern

A Mandiner korábban beszámolt róla, hogy Tomasz Rzymkowski lengyel oktatási és tudományos miniszterhelyettes azt nyilatkozta a Do Rzeczy-nek, hogy van határa az Ukrajnának nyújtott lengyel támogatásnak. Arról is írtunk, hogy Morawieckinél betelt a pohár azzal, hogy Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti frakciójának vezetője a „jogállamellenes” lengyel kormánypárt „legyőzéséről” beszélt. Weber szavairól is kérdezték Rzymkowskit a fent említett interjúban.

Ez tipikus német arrogancia, pimaszság, gőg és felsőbbrendűség volt, amit a németek az elmúlt években és évtizedekben többször is megmutattak.

Sokak számára, akik kételkednek a német csoportok és az egész német államapparátus befolyásában a lengyel politikai színtérre, Mateusz Morawiecki miniszterelnök Weberrel folytatott vitája egyértelmű bizonyítéka lenne a német beavatkozásnak a lengyelországi eseményekbe” – hangsúlyozta a miniszterhelyettes.

Nyitókép: ARMIN WEIGEL / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

 

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
allen9
2023. augusztus 13. 09:01
Jó lenne, ha megjönne a lengyelek esze.
kőbaltás
2023. augusztus 13. 08:53
Manfred Weber az amerikaiak németországi,és európai helytartója. Egy a sok közül.
pandalala
2023. augusztus 13. 04:00
:-(( mindent elmond az EU "állapotáról", hogy ez a frédi még mindig ""tényező"" az EU-ban ... súlyosabb mint a résfogú belga .... :-(((
pandalala
2023. augusztus 13. 03:02
nocsak, Weber a haverotok, vagy mékkse?? ... :-DDD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!