A Porsche reklámfilmjébe nem fért bele a lisszaboni Jézus-szobor

2023. augusztus 09. 23:05

Miután számos kritika érte a céget, kijavították a „hibát”.

2023. augusztus 09. 23:05

A Porsche autómárkát számos kritika érte, miután a vállalat a 911-es modell 60 éves fennállását ünneplő reklámjának első verzióját közzétette. Mint arra többen is felhívták a figyelmet, a cég marketingesei amellett döntöttek, hogy kivágják a Cristo Rei-t – a portugáliai Lisszabon városára néző Jézus Krisztus szobrot a filmből – írta a Fox News.

A luxus sportautóiról híres német vállalat a múlt héten indított kampányt a Porsche 911 „nagyon gyors éveinek” hat évtizedét méltatva, és a jármű különleges kiadású modelljét, a 2024 Porsche 911 S/T-t népszerűsítve. A kampány részeként egy nagyjából két és fél perces reklámfilmet tettek közzé, amely a Porsche 911 evolúcióját mutatja be.

A videónak a vállalat weboldalán közzétett változatának körülbelül 44 másodperce alatt egy Porsche 911-es hajt át a képernyőn az Április 25-e híd és a folyó hátterében, amelyre a Cristo Rei néz, de a 92 méter magas Jézus-szobor hiányzott a folyó túlpartján látható, 269 méter magas beton talapzat tetejéről. 

A „hibát” először egy felhasználó vette észre az X-en,  akinek a bejegyzése vírusként terjedt el.

Eltávolították a „hibás” filmet

A Porsche a Foxnak adott nyilatkozatában kifejtette: „az Európában készült film egyik korai változatában nem jelenik meg a Cristo Rei szobor. Őszintén sajnáljuk, és teljes mértékben megértjük az ezzel okozott fájdalmat. Ezt a filmet eltávolítottuk”.

Nem sokkal később a videó új változatát töltötték fel a YouTube-csatornájukra, amelyben a Jézus-szobor már megjelent a talpazaton – tudatta a lap.

A lebuktató bejegyzést alább tekinthetik meg:

Nyitókép: Képernyőfotó

 

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gacsat
2023. augusztus 10. 15:00
undorító
jevgenyij-viktorovics-prigozsin-2
2023. augusztus 10. 10:33
Porsche és istenhit?...porschéból lettünk porschévé válunk...
FreeEurope
2023. augusztus 10. 10:19
A német ipar már amerikai tulajdonban van. Azt kell csinálniuk, amit a globalista hatalom aberráltjai megkövetelnek tőlük.
baronet
2023. augusztus 10. 09:58
Kapják be, pláne nem veszek porschét.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!