Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Zelenszkij elmagyarázta, miért olyan döcögős az ukrán ellentámadás

2023. július 22. 07:56

Garantáljuk, hogy meg fog lepődni az egyszerű válaszon.

2023. július 22. 07:56
null

A CNN arról ír, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök nemes egyszerűséggel magyarázta el az ukrán ellentámadás vártnál lassabb haladását: tehát 

azért lassabb a művelet, mert a tervezettnél később kezdődött. Ennyi.

Hozzátette: „Tavasszal szerettük volna indítani az offenzívát, de nem volt elég lőszerünk, fegyverzetünk, így az oroszoknak elég ideje volt arra, hogy az összes földünket elaknásítsa, több védelmi vonalat építsen ki”. Az ukrán elnök továbbá hangsúlyozta: „Nem akartuk elveszíteni az embereinket, nem akartunk fejjel rohanni a falnak, ezért elég óvatosak voltunk a támadó akciókkal kapcsolatban. Azt mondanám, hogy 

közeledünk ahhoz a pillanathoz, amikor az ellentámadás felgyorsulhat” .

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: ukrán lövész kiképzésen (Muhammed Enes Yildirim / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Titi
2023. július 22. 13:44
Nos, ennek sem megy már el az esze! Szánalmas törpe, csak arra lennék kíváncsi, meddig tűrik még a nyakukon a bagázsával együtt az emberek.
falcatus-2
2023. július 22. 13:35
2.rész:A szóvivő szerint szerint, ha Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kormánya nem változtat minden ukrán fegyveres konfliktusban való részvételének eljárásán, az konfliktusokhoz vezethet az országban, mivel az ukrán fegyveres erők katonái elégedetlenek azzal az igazságtalansággal, hogy nem minden állampolgár szolgál a hadseregben, vagy nem járul hozzá semmilyen módon. Kitért arra is, hogy az ukrán fegyveres erők harcosai erkölcsi és fizikai kimerültséget éreznek, hiszen sokan már egy éve a fronton állnak. Korábban egy ausztrál zsoldos számolt be az ukrán fegyveres erők soraiban tapasztalt önkényről a parancsnokok részéről. A frontvonalon történteket "igazi húsdarálónak" nevezte, amelyben társai meghaltak, és újságíróknak elmondta, hogy "száz százalékig" félti az életét az ilyen jellegű információk terjesztése miatt.
falcatus-2
2023. július 22. 13:33
1.rész:Növekszik az elégedetlenség. Zelenszkijt az ukrán fegyveres erők soraiban fenyegető veszélyre figyelmeztették Politico: az ukrán fegyveres erők elégedetlensége nyilvános konfliktusokhoz vezethet Ukrajnában Az ukrán fegyveres erők berkeiben tapasztalható elégedetlenség konfliktusokhoz vezethet az országban - írja a Politico az Ukrán Fegyveres Erők egyik katonaorvosára hivatkozva. "Nem titkolom, hogy a katonaság soraiban elégedetlenség készülődik, és egyes katonák kezdenek azon tűnődni, hogy egyes ukránok miért harcolnak, mások miért nem" - áll a cikkben.
falcatus-2
2023. július 22. 13:32
"Az egyik legjobb." Az ukrán fegyveres erők a számukra legveszélyesebb orosz fegyvert nevezték meg. Ignat, az Ukrán Fegyveres Erők szóvivője az egyik legjobb repülőgépnek nevezte az orosz Szu-35-öt, és nagy veszélyt jelent az ukrán fegyveres erőkre . Az R-37-es rakétákkal felszerelt orosz Szu-35-ös vadászgép komoly veszélyt jelent az ukrán hadseregre – mondta Jurij Ignat, az ukrán fegyveres erők légierejének szóvivője az RBC -Ukraine- nak adott interjújában . " "Van egy Szu-35-ösük. Ez az egyik legjobb repülőgép a világon. Ez a repülőgép, amely a legfőbb veszélyt jelent ránk. Ezt el kell ismerni" - mondta. Ignat a Szu-35-ös vadászgép által használt R-37-es rakétákat is az egyik legveszélyesebb rakétának nevezte, amely az ukrán fegyveres erőket fenyegeti. Az ukrán légierő szóvivője azt is elismerte, hogy az ukrán légvédelmi rendszerek a nagy sebességük és alacsony magasságú repülésük miatt nem tudják lelőni az orosz Onyx rakétákat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!