Mégsem Fiona Scott Morton lesz az Európai Bizottság vezető versenypolitikai közgazdásza

2023. július 19. 09:47

„Sajnálattal fogadom ezt, és remélem, hogy továbbra is használni fogja rendkívüli képességeit az erős versenyjogérvényesítés érdekében” – írta Margrethe Vestager, az Európai Bizottság korábbi versenyjogért felelős biztosa.

2023. július 19. 09:47

A Mandiner korábban már beszámolt róla, hogy az amerikai Fiona Scott Mortont nevezték ki az Európai Bizottság vezető versenypolitikai közgazdászává. A bizottság indoklása szerint erre azért került sor, mivel Morton volt a legalkalmasabb jelölt, és még a tagállamok – leginkább Franciaország – tiltakozása ellenére sem fogják elmozdítani pozíciójából a közgazdászt.

„Ez már több mint nyomásgyakorlás, ez hatalomátvétel” – mondta el a véleményét a téma kapcsán a Magyar Nemzet megkeresésére Halkó Petra.

Margrethe Vestager, az Európai Bizottság korábbi versenyjogért felelős biztosa legújabb Twitter-bejegyzésében már arról írt, hogy Fiona Scott Morton őt arról tájékoztatta, hogy

mégsem vállalja el az Európai Bizottság vezető versenypolitikai közgazdász posztját.

„Sajnálattal fogadom ezt, és remélem, hogy továbbra is használni fogja rendkívüli képességeit az erős versenyjogérvényesítés érdekében” – írta Margrethe Vestager.

Nyitókép: Martin Bertrand / Hans Lucas / Hans Lucas
 

 

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Autofocus
2023. július 20. 23:40
Most már a látszatra sem figyelnek. Csodálatos tehetség lehet ez az asszony. Sóval beszántani ezt az egész brüsszeli-strassbourgi kutyakomédiát!
Gullwing
2023. július 19. 15:45
Bazd meg nem is tagadják az amcsik érdekeit szolgálják ezek a libcsi férgek!
szarvas-2
2023. július 19. 13:25
Szemtelen ,pofátlan módon helyezi el a deep state a dolgokat valójában(!) befolyásoló "kápoit".
julius68-2
2023. július 19. 13:10
Az Egyesült Államokban is felmerült a gyanúja, hogy Fiona rejtett érdekeket is véd, amikor a képviselőház igazságügyi bizottságának a Facebookot és a Google-t elmarasztaló jelentésének elkészítésében úgy vett részt, hogy nem szólt arról, hogy az Apple-lel és az Amazonnal is szerződésben áll – írta a Világgazdaság.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!