Megégette magát egy csirkefalatkával, 800 ezer dolláros kártérítés lett a vége

2023. július 21. 21:54

A családja 15 millió dolláros kártérítésben reménykedett

2023. július 21. 21:54

Egy floridai bíróság 800 000 dollár (több mint 270 millió forint) kártérítést ítélt meg egy nyolcéves kislánynak, aki súlyos égési sérüléseket szenvedett, amikor egy  McDonald’sban vásárolt Chicken McNuggets a lábára esett – írta meg a BBC.

A McNuggets még 2019-ben égette meg az akkor négyéves Olivia Caraballót. Az eset úgy történt, hogy a család a floridai Tamaracban vásárolt az étterem autós büféjében. A kislány az autóban ülve kinyitotta a Happy Meal menüjét, majd a lábára esett a forró csirkefalat.

 

A családja 15 millió dolláros kártérítést követelt.

 

A bíróság már májusban megállapította, hogy a gyorsétteremlánc felelőssé a kislány sérülései miatt. Most azonban egy másik bíróság szerdán két órán át tanácskozott, mielőtt meghozta az ítéletét a kártérítésről. Végül 800 ezer dolláros kártérítést kapott a család. A pénzt a szenvedés és a lelki gyötrelem miatt ítélték oda.

A történtek ellenére „még mindig a McDonald'sba jár, még mindig kéri, hogy a McDonald'sba járhasson, máig előfordul, hogy édesanyjával csirkefalatkákat vesz” – mondta Jennifer Miller védőügyvéd.

Ezt is ajánljuk a témában

A nyitókép illusztráció. Fotó: KLAUDIA RADECKA / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

 

 

 

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2023. július 26. 09:07
Nem az ország a hülye, hanem a jogrendszere. Amúgy azt nem értettem bennük, hogyha annyira az indivídum sikerére és szabad akaratára van felépítve az egész nemzeti filozófia, akkor hogyan sikerült a felelősségvállalást ennyire az egyénen kívülre helyezni. Eszembe nem jutna a cipőgyártót perelni, ha kimegy a bokám sport közben. Bár ezek a dolgok inkább a fogyasztó jogokkal, az esetleges rossz hír keltésével és az erre szakosodott jogi-ügyvédi lehetőségekkel kapcsolatosak. Esetünkben is, a család a pénz egy részét kapja csak meg, az ügyvéd is lehúz belőle egy jókorát.
Csigorin
2023. július 24. 15:42
bazdmeg hulye amerikaiak... kivel volt a csemete? nem a szuleivel? azokat kene megbaszni amiert nem vigyaztak ra. mellesleg milyen lelki trauma, ha tovabbra is mekibe akar menni? na megyek, lekuldom a kolkot csirkefalatert, de ha visszajon felmillio dollarnal kevesebbbel akkor kikap :)
DE JÓ
2023. július 23. 00:37
Totális értékrendi zavar powered by humán értelmiség.
Selamat
2023. július 22. 16:07
Amerika pontban annyira hülye, mint ennek a gyereknek az a szülője amelyik a kezébe adta a forró csirkét.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!