Az ukrán és a lengyel elnök közösen emlékezett meg a volhíniai mészárlás áldozatairól

2023. július 09. 19:06

Az ukrán nacionalisták által elkövetett gyilkosságok komoly ellentétet jelentettek a két szövetséges között.

2023. július 09. 19:06
null

Az ukrán és a lengyel államfő közösen emlékezett meg a volhíniai mészárlás áldozatairól a nyugat-ukrajnai Lutszkban. Az ukrán nacionalisták által elkövetett gyilkosságok komoly ellentétet jelentettek a két szövetséges között, ám a 2022-es háború kitörése után a lengyelek egyértelműen Ukrajna mellett foglaltak állást az oroszokkal szemben, írja a Guardian.

Az eseményről felvétel is készült, amelyen jól látható, ahogy Andrej Duda és Volodimir Zelenszkij közösen vesznek részt egy megemlékezésen a lutszki templomban. 

„Közösen tisztelgünk a volhínai mészárlás ártatlan áldozatai előtt. Az emlékezés összehoz bennünket! Együtt erősebbek vagyunk!”

 – írta Twitter oldalán Duda a megemlékezésről megosztott videó fölé.

Nyitókép: Twitter, képernyőkép

 


 

 

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Namond
2023. július 10. 11:30
Mintha a katyini mészárlásnak nem lettek volna gyerekek és nők az áldozatai és kevesebb embert érintett volna, mint a volhiniai, amely családirtásoktól a földönfutókká váltak elüldözésig terjedt. És ez nem orosz barátság.
Kormánypárti2
2023. július 10. 07:12
Egyébként ez nagyszerű! Ünnepeljék meg együtt a Katyini mészárlást hármasban az oroszokkal és hagyják a picsába ezt az egész háborúsdit. Mondják egymásnak hogy bocsika, és minden el van sikálva.
Kormánypárti2
2023. július 10. 07:04
Oh, milyen szép is ez! Gondolom az áldozatok hozzátartozói most könnyes szemmel figyelték, ahogyan a két nyominger politikus összeölelkezik és emelkedett hangulatban magasról leszarja mások érzéseit. És persze örömködnek, hogy most ugyanazok az ukrán nácik most másokat öldökölnek. Mert ugye az ellenségem ellensége a barátom, főleg ha jól átbasznak az amcsik egy nagyhatalmi státusz ígéretével. :(
bagira002
2023. július 10. 04:11
Mandíner balra fordult , Pressman elvtárs lapról eltűnt úgy tűnik látogatása célját elérte Mandíner egész nap buzizott Orbán ellen áskálódott rossz hangulatot keltett .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!