Amit ma Franciaországban és Svájcban látunk, az egy nem túlságosan bonyolult topológiai probléma

2023. július 04. 17:25

Ami a szögesdróton belül van, az az értékeink, amiket még ideig-óráig meg tudunk védeni.

2023. július 04. 17:25
null
Robert C. Castel
Robert C. Castel
Facebook

„ZAPOROZSJE A PLACE DE LA CONCORDE-ON

Gázolásos-késeléses terrortámadás Tel Avivban és életet veszélyeztető zavargások Svájcban.

Mi a különbség és mi a tanulság?

Az, hogy aki nem akar fegyveres polgárokat látni maga körül, annak előbb-utóbb hozzá kell szoknia a tankok jelenlétéhez a sétálóutcán.

Mikor egy haladó nyugati állam arra kényszerül, hogy rendőrök helyett ejtőernyősök járőrözzenek az utcákon és mikor harckocsikra van szüksége a közbiztonság kierőszakolására, akkor abban nincs semmi haladás.

A határzárak, a szögesdrót nem szűntek meg, ahogy azt megpróbálták bemesélni nekünk, csupán a határok helyett az Eiffel-torony és a Louvre köré vontuk őket vissza.

A kulcsszó itt a visszavonulás.

2023 júliusában nem az orosz hadsereg kényszerült visszavonulásra, hanem mi.

Amit ma Franciaországban és Svájcban látunk, az egy nem túlságosan bonyolult topológiai probléma. Nem egy csavarintos Möbius-szalag.

Egyszerű.

Van kívül és van belül.

Ami a szögesdróton belül van, az az értékeink, amiket még ideig-óráig meg tudunk védeni. Egy túlméretezett vastorony és egy üvegpiramissal elcsúfított múzeum.

A civilizációnk jelképei.

Az őket körülvevő szögesdrót pedig az első és egyben az utolsó védelmi vonalunk.

Mint Zaporozsje alsón.

Nekünk nincs második és harmadik, mint az oroszoknak.

Ami pedig a szögesdróton kívül van, az a »fedező-biztosító sáv«, a szürke övezet, amit még annyira sem birtoklunk, mint az ukránok azt a néhány szétlőtt házcsoportot, amit a Nagy Tavaszi Falujárás alatt zsebre vágtak.”

Nyitókép: Földházi Árpád

 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fideszaking
2023. július 12. 02:09
A magyar a legjobb nép! Mi sosem keveredtünk senkivel! Igazi szittya, árja nép vagyunk! Erre jo ez a keveredés? Orbán tisztelendö urunk megmondta Tusványoson, hogy nem keveredünk. Sosem keveredtünk. Nem is fogunk. Nekünk igazi echte magyar vérünk van. A höseink is telivér magyarok: Bem apo, Szécsényi, Petöfi... És a többi 100% szittya árja telivér magyar! Magyarország hajrá. Meg s mostani höseink is 100% magyarok: Vili Orbán, Styles, Nego! Hajrá magyarok! Elöre! Legyen béke!
mai nap
2023. július 09. 08:38
A dátumot illetően téved Castel. A visszavonulás első napja az volt, mikor Hamel atyának elvágták a torkát temploma oltára előtt, és utána nem a harag lángolt fel a franciákban, hanem döbbent csend volt az úr.
MyOp
2023. július 07. 09:13
Megtört a kantonok csendje. Habár Svájc nem is volt gyarmattartó.
google-2
2023. július 05. 16:20
Haladás ez is, csak visszafele. Na és hol van még az őskor?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!