Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Volodimir Zelenszkij több fegyvert kér országa szövetségeseitől

2023. június 25. 09:17

Az ukrán elnök szerint Oroszország vezetői nem irányítanak semmit, teljes káosz alakult ki – utalt a Wagner-lázadásra.

2023. június 25. 09:17
null

„Ma a világ látta, hogy Oroszország vezetői nem irányítanak semmit. Egyáltalán semmit. Csak a teljes káosz” – mondta Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szombat éjszakai videóbeszédében a Wagner-lázadásra utalva, és arra kérte Ukrajna szövetségeseit, hogy küldjenek még több fegyvert Kijevbe.

A Wagner-lázadás 23 éve a legnagyobb belső kihívást jelentette Vlagyimir Putyin orosz elnöknek, és globálisan is aggodalmakat okozott. „Minden káosz az ellenséges vonalak mögött nekünk dolgozik” – jelentette ki Dimitro Kuleba ukrán külügyminiszter az Ukrinform ukrán hírügynökség szerint. Kuleba hozzáfűzte, hogy még korai lenne a történtek Ukrajnával kapcsolatos következményeiről beszélni. Ugyanakkor még szombaton telefonon beszélt amerikai kollégájával, Antony Blinkennel, s ezt követően az amerikai külügyminisztérium közölte, hogy

Washington figyelemmel kíséri a fejleményeket, és szorosan együttműködik Kijevvel.

Az ukrán hadsereg szombaton arról számolt be, hogy a Bahmut környéki falvakban nyomult előre, felszabadította a Donyeck közelében fekvő Krasznohorivkát. Olekszij Danilov, az ukrán Nemzetbiztonsági Tanács vezetője szombaton arról beszélt, hogy az orosz erőket nem vonták vissza a frontvonalról Moszkva felé.

(MTI)

Nyitókép: Genya Savilov / POOL / AFP

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
herden100
2023. június 26. 09:41
Volodimir! Igyál inkább teát: https://m.youtube.com/watch?v=VFAI0kjExvU&pp=ygUYZmVsZG3DoXIgYW5kcsOhcyB0cmlhbm9u
kaffogó hebrencs
2023. június 25. 17:53
Küldjünk libsiket golyófogónak. Stug, jánosbácsi, Rasputin indulhat is az első körben.
FAdamus
2023. június 25. 14:08
Úgy látszik ennek nem szóltak, hogy a lázadás érdeklődés hiányában elmaradt.
Same
2023. június 25. 12:14
Ingyen?! Kurva anyád! Küldjön már eu egy kis pénzt a tanárainknak abból ami nekünk jogosan jár! Az ideológiát meg hagyjuk!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!