„Ez Európa megalázása” – kiakadtak az ukránok Orbán Viktor rádióinterjúján

2023. június 02. 13:45

Twitter-oldalán kelt ki Mihajlo Podoljak a magyar miniszterelnök ellen.

2023. június 02. 13:45
null

Mint arról a Mandiner is beszámolt, Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! vendége volt. A műsorban többek között szóba került az ukrán háború is, a magyar miniszterelnök elmondta: mindenki lelkes Nyugaton az ukránok esetleges ellentámadása miatt, s bár „egész Európa és az emberek többsége nem áll a háború pártján, és bár erkölcsileg helyesen Ukrajna oldalán áll, de hogy mit szabad vállalni abban már megoszlik az európai közvélemény”.

Valószínűsíthetően ez az a rész az interjúból, ami kiakasztotta az ukránokat, Mihajlo Podoljak ugyanis Twitteren reagált a miniszterelnök szavaira.

„Orbán Viktor abszurd álláspontja ismét demonstratív módon sérti az Európai Unió értékeit és általában a nemzetközi jogot.

Ez Európa szándékos megalázása és Oroszország terrorista akcióinak elnézése. Ez az agresszor szándékos igazolása és bátorítása Ukrajna/Európa további rombolására.”

Podoljak szerint itt az ideje annak, hogy Magyarország végre felismerje, hogy Ukrajna az ellentámadással visszaszerzi területeit és népét, ami „kötelező és igazságos feladata”.

„Ha a magyar miniszterelnök valóban aggódik az áldozatok miatt, akkor hívja fel »barátját, Putyint«, és kérje meg, hogy vonja ki az orosz fegyveres erőket Ukrajna nemzetközileg elismert határairól. És akkor vége a háborúnak. Nincs több áldozat” – fogalmazott Podoljak, aki szerint a háború befejezésének előfeltétele a megszálló fegyveres erők és felszereléseik teljes kivonása.

Nyitókép: Emin Sansar / Anadolu Agency / AFP

Összesen 241 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Skulo
2024. május 31. 09:40
Podolkám! Te -ti feláldoztátok a népeteket a pénz, Amerika pénzének az oltárán. Ráadásul úgy, hogy Európa fizeti az amerikai számlákat.
formaegy
2023. június 03. 12:25
Na idefigyelj te rühes gyilkos Mihajlo!!!!!!!!!!!! Még van bőr a pofádon bármit is mondani, te rühes kutya!!!!!!!!!!!!! Legyilkoltatjátok az ukrán-magyar embereket, gyerekeket a terrorista gyilkos USA érdekekért, Európa lakossága a mocskotokat szívja, te rühes állat, és még van pofád megszólalni? Húzzál a kib...tt Biden fenekébe te tömeggyilkos állat! Semmi közünk a háborúhoz!
ptrfarkas43
2023. június 03. 09:41
Robert C Castel megmondta a tutit, aki háborúzni akar, az menjen ukrajnába harcolni, a többieket meg hagyják békén.
XTRO
2023. június 03. 07:37
Szardarab, mi közöd Európához ? Mind meg fogtok dögleni.. a miniszterelnök úr csak felhívta erre a figyelmet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!