A saját testőre lőtte agyon az ugandai kormány egyik miniszterhelyettesét

2023. május 02. 21:13

A hadsereg szóvivője annyit közölt a Twitteren, hogy Engola meggyilkolásához „egy szerencsétlen incidens” vezetett, melynek részleteiről csak az ügy kivizsgálása után tájékoztatják a nyilvánosságot.

2023. május 02. 21:13
null

Agyonlőtte az ugandai kormány egyik tagját, majd önmagával is végzett kedden az ugandai hadsereg egyik, a politikus személyi védelmével is megbízott katonája – erősítette meg a hadsereg a helyi média értesüléseit.

Charles Okella Engola – maga is nyugalmazott ezredes – a foglalkoztatási ügyekért felelős miniszterhelyettesként szolgált a kormányban.    

Felix Kulayigye, a hadsereg szóvivője röviden annyit közölt a Twitteren,

hogy Engola meggyilkolásához „egy szerencsétlen incidens” vezetett, amelynek részleteiről csak az ügy kivizsgálása után tájékoztatják a nyilvánosságot.    

A támadót később Wilson Sabiitiként azonosították. Sajtóértesülések szerint személyes sérelem okán, a bérezése körül kialakult vita során lőtte le Engolát annak otthonában, az ugandai főváros, Kampala egyik külvárosában.    

A NilePost című online lap az eset szemtanúira hivatkozva azt írta,

a gyilkosság előtt a katona azt kiabálta, hogy hosszú ideje nem kapott már fizetést, annak ellenére, hogy egy miniszternek dolgozik.   

 A BBC brit közmédia arról számolt be, hogy az első jelentések szerint több más ember is megsebesült a lövöldözésben.    

Ugandában az elmúlt években több magas rangú tisztviselőt is megöltek merényletekben

Tavaly egy volt hadseregparancsnok megsebesült, a lánya pedig meghalt, miután fegyveresek tüzet nyitottak a járművükre Kampalában.

 

(MTI) Nyitókép: TONY KARUMBA/AFP

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Salamander
2023. május 03. 01:10
Felkészül: Zelenszkij.
krampus
2023. május 02. 22:55
Osszevesztek a buzitorvenyen.
kovászos cipó
2023. május 02. 22:52
Majmok mancsába fegyver nem való.
Akitlosz
2023. május 02. 21:46
Hej mennyi főnököt le lehetne lőni Magyarországon ilyen sérelmek alapján!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!