Horrorgólya terrorizál Felsőcsernyén, rettegnek az autósok (VIDEÓ)

2023. május 28. 13:35

A szárnyas már több autót is megrongált, de a biztosító még mindig nem hajlandó fizetni.

2023. május 28. 13:35
null

Több autóban is kárt tett egy gólya a szlovákiai Homonna közelében található Felsőcsernyén, amivel több ezer eurós kárt okozott – derült ki a Noviny.sk riportjából, amelyet a vezess.hu vett észre.

Az összesen 150 fős faluban történt támadásokat azzal magyarázzák a természetvédők, hogy

a gólya a saját tükörképét sólyomnak láthatja, s csupán azt próbálja elijeszteni.

Legfőképpen akkor, amikor a tojásain ül.

Viszont a legtöbb kötelező biztosítás nem fedezi az agresszív repülő okozta károkat: „Olyan esetet is jelentettek be a biztosítónak, hogy horpadások keletkeztek az autón, miután a madarak a csőrükkel próbálták meg feltörni a diót annak a tetején” – magyarázta Eva Jacková, a Szlovák Biztosítók Szövetségének szóvivője.

Az egyik károsult leszögezte, hogy a gólya egy provokátor, míg egy másik közel 1,9 millió forintos kárról számolt be. A természetvédők azt tanácsolják az embereknek, hogy parkoljanak garázsban, vagy ha erre nincs lehetőségük, matt színű ponyvával fedjék le az autójukat. Abban bíznak – a helyiekkel együtt –, hogy hamarosan kikelnek a fiókák, ami megoldhatja a helyzetet. „A gólya élelem után fog kutatni, és nem az autók és ablakok tükröződésével lesz elfoglalva” – tették hozzá.

Nyitókép: Pixabay

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fogas paduc
2023. május 29. 12:48
Biztos látta Hitchcock Madarak c. filmjét.
mijjamano
2023. május 29. 01:04
én hallottam olyan légpuskáról, hogy Slavia
Micó
2023. május 28. 20:15
Ede az Aligátor szívesen lakna ott.Ebben reménykedjenek.
Micó
2023. május 28. 20:13
Ide jut az a falu,amelyik elkergeti a Medvéjét.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!