A helyiek szerint Szűz Mária arcképe jelent meg egy lengyelországi fán

2023. május 20. 18:43

Az egyházmegye szerint az eset csak „olcsó szenzáció”.

2023. május 20. 18:43
null

Nagyszámú ember gyűlt össze imádkozni egy lakóház melletti fa köré a lengyelországi Parczew városában, miután a fa kérgén rejtélyes módon megjelent egy kép, amely egyesek szerint Jézusra vagy Szűz Máriára hasonlít – írta Notes From Poland nevű portál.

Ahogy a hír országos figyelmet kezdett kapni, napi egyre több ember kezdett érkezni a helyszínre, hogy imádkozzon vagy egyszerűen csak megnézze a képet. Sokan azt mondták az újságíróknak, hogy valamiféle isteni üzenetnek tekintik, és

a portugáliai Fátimában és a bosznia-hercegovinai Medjugorjéban történt Mária-jelenésekhez hasonlítják.

Többen pedig Jézus Krisztus arcképét vélik felfedezni a fán megjelent mintázatban. A helyi katolikus egyházmegye azonban elutasította, hogy a kép isteni eredetű lenne, és egyik szóvivője még viccelődött is azzal, hogy inkább hasonlít Conchita Wurstra, arra a drag queenre, aki 2014-ben megnyerte az Eurovíziós Dalfesztivált , mint Jézusra vagy Máriára.

Jacek Swiatek atya azt mondta:

A szóvivő akkor megjegyezte, hogy „a jelenés a következő esővel eltűnik”, a héten lezúduló esőzések ellenére a fán maradt.

A szkeptikusok szerint kép valamilyen, a fát megtámadó betegség miatt látható, és a kérgen látható nyomok csak véletlenül adták ki a képet. 


Nyitókép: képernyőkép 

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Proxima Centauri
2023. május 21. 11:26
Az azonosítatlan repülő tárgyak léteznek. Angol rövidítéssel UFO-k. A földönkívüliek léteznek? Vagy igen, vagy nem. Ebben nincs igenis, egyúttal nemis. Ha Mária megjelenhetett Fatimában, Lourdes-ban, Medjugorjében, akkor... akkor akárhol. A nem, akkor meg nem. Persze, hitelesebb lehetett volna, ha a lengyel fában ráadásul könnyezett is volna.... Ha valaki végigjárja az El Caminot, jobban hisz és fog hinni magában, mint szent Jakab apostolban!
síróbohóc
2023. május 21. 10:14
Ilyenkor nem érzitek, hogy az oldal szerkesztőis is lenéznek titeket?
lacika88
2023. május 21. 08:07
Nekem meg jézus jelent meg egy szaros budipapiron, de már lehúztam
Ehetős Odó
2023. május 21. 06:55
Én inkább Ho Shi Minhnek nézem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!