LMBTQ-aktivisták felszólították az EU-t, hogy ne támogassa Ugandát

2023. április 13. 08:15

Egy Németországban élő aktivista szerint ez bizony nagy segítséget az ugandai homoszexuális közösségnek.

2023. április 13. 08:15
null

LMBTQ-aktivisták arra kérték az Európai Uniót (EU), hogy vonja meg anyagi támogatását Ugandától, mivel ott törvény tiltja a homoszexuális kapcsolatok létesítését, amelyért szélsőséges esetben akár halálbüntetés is járhat – írja a Euronews.

Edward Mutebi, Németországban élő ugandai LMBTQ-aktivista szerint a melegek „teljes félelemben” élnek az afrikai országban. Szerinte az EU ezen úgy segíthetne, ha megvonná a humanitárius segítségnyújtást Ugandától.

Mutebi szerint az ugandai meleg közösség helyzete eddig sem volt rózsás, de az utóbbi időben egyre erősebb üldöztetésnek vannak kitéve. Ráadásul a szomszédos Kenyában is szigorítani terveznek az őket érintő törvényeken.

A szóban forgó törvénytervezet értelmében halálbüntetés járt volna Ugandában a „súlyos homoszexualitásért", később, a közfelháborodás miatt kevésbé szigorú törvényt hoztak.

***

Nyitókép: MTI/EPA/Omer Messinger

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mumuxax
2023. április 13. 20:55
Rinyálhattok, rohadt buzik, a világ nagyobbik fele sosem fogja lenyelni az aberrált ideológiátokat! Afrika kemény ilyen téren, az arabokról ne is beszéljünk, a Távol-Keleten pedig obszcén dolog a homoszexualitásról nyíltan beszélni, ezért ott ez sose lesz közügy. Ez utóbbiak a legértelmesebbek.
Jason Bourne
2023. április 13. 14:45
Nincs elég meleg Ugandában?
Menhetten
2023. április 13. 13:58
Jamie Lee Curtis: Van egy transznemű lányom. Őt valódi fenyegetés éri pusztán azért, mert létezik. Vannak emberek, akik meg akarják semmisíteni - őt és a hozzá hasonlókat. A gyűlöletük foka olyan, mintha nem tanultunk volna semmit a fasizmusból. Mintha nem láttuk volna, hová vezet emberi lények kiirtása. Ez engem megrémít..
KBA98
2023. április 13. 13:25
hát már ott is? az őserdő a vadak, a kígyók, stb. semmi sem akadály! Mindenki az EU talál bicajjal? Ilyen közel vagyunk Ugandához, hogy már az lmbtq is menő OTT?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!