Egy tokaji borászat is bekerült a világ legelismertebbjei közé

2023. április 11. 15:52

Egyedüli magyarként került fel az ötvenes listára a Royal Tokaji Borászat.

2023. április 11. 15:52
null

A Drinks International című brit kiadvány a közelmúltban mutatta be az általuk „legelismertebb borászatok” listáját. A rangsor élén az olasz Marchesi Antinori áll, a szervezők szerint „Európa a legjobb bormárkák Mekkája” 2023-ban is, hiszen az ötvenes listán 32 helyezést foglaltak el a kontinens borászatai.

Idén a lista 50. helyét a magyar Royal Tokaji Borászat foglalta el.

A borászat a közösségi oldalán azt írta, hogy: „hatalmas megtiszteltetés, hogy a Royal Tokaji újra felkerült, és az 50. helyet foglalja el a Drinks International Magazin által összeállított The World's Most Admired Wine Brands listáján”.

Hozzátéve, hogy „külön öröm számukra, hogy Magyarországot újra sikerült feltennünk a nemzetközi borvilág térképére, hiszen a magyarországi bortermelők borvidéki hovatartozástól függetlenül ezért küzdenek már hosszú évek óta, hogy a »magyar bor« újra elfoglalhassa méltán megérdemelt helyét a nemzetközi piacon”.

A Drinks International szerkesztője, Shay Waterworth elmondta: „a The World's Most Admired Wine Brands listája egy elit klub (...). Ezen a rangos listán helyet szerezni komoly teljesítmény, és személyesen gratulálok az idei 50 legjobbnak”.

 

Nyitókép: Royal Tokaji Borászati Zrt. Facebook-oldala

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
files32
2023. április 11. 18:00
Azért csapott le rá a királyné.
Dr. Greta Grünberg
2023. április 11. 17:14
A szlovák tokaji is nagyon jó, azt is érdemes venni!
Takita
2023. április 11. 17:13
Gratulálok. Megérdemlik. A jó borra mindig igény lesz. Mert a bor az igazi ital, - önmagát készíti. Ellenben a sört főzik- tehát valójában nem is ital,hanem leves !
Gullwing
2023. április 11. 16:10
Angolok mint borszakértők....:D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!