KMKSZ: Aggasztó, hogy tovább folyatódnak a jogszűkítések Ukrajnában a nyelvhasználat és az oktatás területén

2023. április 04. 19:54

A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség szerint a kisebbségekre vonatkozó új törvények akadályozhatják Ukrajna európai integrációs törekvéseit.

2023. április 04. 19:54
null

A kisebbségekre vonatkozó új törvények akadályozhatják Ukrajna európai integrációs törekvéseit, ezért a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) megküldte az erre vonatkozó árnyékjelentését és szakvéleményét a törvényt tárgyaló Velencei Bizottságnak – jelentette be a KMKSZ az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében.

A kárpátaljai szervezet aláhúzta, hogy a kezdetektől támogatja Ukrajna európai integrációs törekvéseit, és fontosnak tartja, hogy az uniós jogharmonizációval megvalósuljon a kisebbségek jogainak biztosítása, „ezáltal pedig a kárpátaljai magyarok a gyakorlatban is visszakapják majd az alkotmányban garantált jogaikat”.

Valamennyi ukrán állampolgár számára rendkívül fontos, hogy Ukrajna mielőbb megkezdje a csatlakozási tárgyalásokat az Európai Unióval – áll a dokumentumban.

A kisebbségekre vonatkozó új ukrán törvények jogszűkítései kapcsán a KMKSZ a kárpátaljai magyar szakmai és érdekvédelmi szervezetek, illetve szakértők bevonásával készítette el árnyékjelentését és szakvéleményét, és ezt küldte el az ukrán kisebbségi törvényt tárgyaló Velencei Bizottságnak, az ENSZ és az Európa Tanács illetékes szerveinek – derül ki a közleményből.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Nemes János

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BlancoAgilon38
2023. április 05. 09:04
Ezek a hülyék tényleg azt hiszik, ez a legfontosabb dolog? A magyarokat baszogatni, miközben ha nincs az a kurva nyugat már a kurva Fuckrajna sincs? Plusz így nem lesz díszmenet az Unióba ennek a rohadt mintaállamnak.
Daily
2023. április 05. 06:09
Betiltott ellenzékkel háborúban állva maximum csak a HÁLÓZATHOZ csatlakozhatnak.
Mortis Rigor
2023. április 05. 04:46
Az utolsó ukránig ! Előre ! Davaj !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!