Meghívták, de nem megy Joe Biden III. Károly koronázására

2023. április 29. 20:57

Eddig egy amerikai elnök sem vett részt brit királyok koronázásán.

2023. április 29. 20:57
null

Az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság régóta élvezi azt, amit Winston Churchill „különleges kapcsolatnak” nevezett – mégsem vett még részt egyetlen amerikai elnök sem királyi koronázáson. Vajon ez a hagyomány a két nemzet közötti alapvető ellentétre utal – vagy valami sokkal evilágibb dologra – teszi fel a kérdést a BBC.

A lap megjgyzi, hogy Károly király koronázását évszázados díszszemle és hagyományok jellemzik majd. A király a Westminster-apátságban teszi le esküjét alattvalói és államfők előtt.

– hívja fel a BBC a figyelmet.

Az elnök felesége és egy diplomáciai követ vesz majd részt a ceremónián

Meghívták – közölte a Fehér Ház a BBC-vel. De a királlyal folytatott telefonbeszélgetés során az elnök azt mondta, hogy helyette feleségét, a First Lady Jill Bident és egy diplomáciai követet küld.

A Fehér Ház nem indokolta Biden távolmaradását,

de azt mondta, hogy az elnök „közölte, hogy egy későbbi időpontban szeretne találkozni a királlyal az Egyesült Királyságban” – idézte a közleményt a lap.

Nyitókép: Jim WATSON / AFP

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Armageddon
2023. május 01. 09:26
Hova szarjál? Pl. a gatyádba!
Isten jobb keze
2023. április 30. 15:03
Biztosan nagyon fog onnan hiányozni! Xdxd
Aerion
2023. április 30. 14:26
Még kezet találna fogni második Erzsébettel.
MrStokes
2023. április 30. 13:30
Egy ilyen büdös prolit mint Biden József meghíni ???
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!