Kiállt Ferenc pápa II. János Pál mellett

2023. április 17. 11:30

Az egyházfő „sértő és alaptalan célozgatásoknak” nevezte a néhai pápa ellen felhozott legújabb vádakat.

2023. április 17. 11:30
null

„Biztos vagyok benne, hogy a világ minden tájáról érkező hívek érzéseit tolmácsolom, amikor hálámat fejezem ki Szent János Pál emlékének, aki ezekben a napokban sértő és alaptalan célzások tárgya lett” – mondta Ferenc pápa a Szent Péter Téren tartott beszédében vasárnap.

A Reuters tudósítása szerint az egyházfő arra reagált, hogy a múlthéten egy olasz tv műsorban arra utaltak, hogy II. János Pál tudtával molesztáltak szervezetten fiatal lányokat a Vatikánban. A műsorban Pietro Orlandi egy olyan hangfelvételt játszott le, amelyen állítólag

egy római maffiózó beszél arról, hogy a néhai pápa tudott arról, hogy lányokat visznek a Vatikánba, hogy ott molesztálják őket.

Pietro Orlandi testvére, Emanuela Orlandi 1983-ban tűnt el, amikor 15 éves volt, a lány anyja abban az időben a Vatikánban dolgozott jegyszedőként, a család pedig a Vatikánban lakott. Az ügy máig megoldatlan, és számos találgatás látott már napvilágot az elmúlt évtizedekben arról, hogy mi történhetett.

Orlandi kedden találkozott Alessandro Diddi vatikáni főügyésszel, akinek a pápa szabad kezet adott, hogy az ügy végére járjon. Az ügyész és az eltűnt lány testvére több mint nyolc órán keresztül beszéltek, a férfi ezután lépett fel a tv műsorban. Diddi szombatra beidézte Pietro Orlandi ügyvédjét, Laura Sgro-t, hogy beszéljenek az ügyről.

Az ügyvéd vasárnap a Reutersnek elmondta, hogy János Pál nem merült fel a Diddivel folytatott beszélgetésen, és hozzátette: „Soha nem kérdőjelezte meg II. János Pál szentségét”. Orlandi a Reutersnek telefonon elmondta, szerinte is

Orlandi hozzátette, hogy a televíziós szereplése során csak „olyan állításokat ismételt meg, amelyeket mások mondtak”. 

 

Nyitókép: Tiziana FABI / AFP 

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Parm
2023. április 17. 15:14
Kiállt Ferenc pápa az.... erkélyre.
Gentry69
2023. április 17. 15:12
"A kommunisták megbízhatatlan adatain alapulnak a II. János Pál ellen irányuló új vádak" Az ottani FOS is szar.
Odone Ricci
2023. április 17. 13:09
Pietro Orlandi először igenis okolta II. János Pál pápát. Ahogy azonban Ferenc pápa védelmébe vette az elhúnyt Szent Atyát, hát Pietro is visszakozott egyből...
vajda
2023. április 17. 12:15
Ez az a Ferenc pápa, aki a FIDESZ 5. számú tagkönyvének tulajdonosa Bayer Vorticella Zsolt) szerint migráns hátterű pápa, akinek az égvilágon semmilyen európai kötődése sincsen? Egyébként is Ferenc pápa BZS szerint egy argentin libsi, és egy derék liberális, genderben hívő marha. És a pápa egy demens vénember, gazember, aki teljesen alkalmatlan a posztja betöltésére. A csutkány "ízlését " ismerve, lehet, hogy őszentségét Gabriella Totová csodálatos énekhangja, és Bayer Vorticella Zsolt köszöntő beszéde fogadja majd hazánkban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!