Pokolra kívánták a francia lelkészt, miután férfi rúdtánc műsort tartottak a templomjában

2023. április 06. 15:30

A lelkész maga „kacérnak, de lágynak" találta a rúdtánc műsort.

2023. április 06. 15:30
null

Egy francia lelkész halálos fenyegetéseket kapott, miután teltházas férfi rúdtánc műsort tartottak a templomában – írta meg a Guardian. Daniel Boessenbacher, a kelet-franciaországi Strasbourgban található protestáns Saint-Guillaume templom papja az AFP-nek elmondta, hogy két névtelen levél kézhezvétele után értesítette a rendőrséget a fenyegetésekről.

Egy barokk zenei és előadóművészeti egyesület, a Passions Croisées (összefonódott passiók) a múlt héten bérelte ki a templomot Giovanni Battista Pergolesi Stabat Mater című lírai szekvenciájának két előadására, amelyet tánc- és rúdtáncszámokkal kombináltak.

A Dernières Nouvelles d'Alsace című újság szerint a rúdtánc, amelyet a tornász és korábbi francia rúdtáncbajnok Vincent Grobelny mutatott be,

és a közönség lélegzetvisszafojtva figyelte. A lelkész maga „kacérnak, de lágynak" találta a rúdtánc műsort.

Fenyegető leveleket kapott

Az egyik fenyegető levélben az állt, hogy „a papot le kellene fejezni, mondván, „ez templom, nem kabaré.

A másikban a papról azt írták, hogy

Boessenbacher elmondta, hogy az est programjának másolatait, amelyeken olyan megjegyzések szerepeltek, mint „meg fogsz halni” vagy „a pokolra jutsz”, a templom ajtaja alá csúsztatva találták meg. „Hozzászoktunk ahhoz, hogy reakciókat kapunk, de ahhoz nem, hogy halálos fenyegetéseket” – mondta az 54 éves férfi. „Egyáltalán nem riasztanak el” – folytatta. „Szerintem az egyháznak nyitnia kell a világ felé”.

A videót itt tudja megtekinteni.

Nyitókép: Videó képernyőkép

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Odone Ricci
2023. április 07. 08:22
Szegény PERGOLESI forog a sírjában, hogy csodálatos művét a Stabat Matert ilyen performance-szal csúfítják. Aki kedveli a klasszikus zenét, ajánlanám meghallgatni a fenti művet különös figyelemmel az utolsó kb.5 perces részre: Quando corpus morietur-Amen
Vad Virág
2023. április 07. 05:53
Ez a műfaj még hiányzott a repertoárból.
akkor ki
2023. április 06. 21:22
Na az ilyen betegek ellen dolgozunk! Remélem lesz olyan lehetőségünk, hogy ezeket a betegeket száműzzük egy jó nagy lakatlan szigetre, na ott rudaljanak.
kaltran
2023. április 06. 18:40
Ezzel az erővel a Sátánnak is templomot építhetnek. Bár neki nem kell, ő sokkal okosabb ennél, inkább bemászik minden kulcslukon és és bepofátlankodik minden félrecsúszott nyakkendőbe. Rájött, hogy így hatékonyabb.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!