Rejtélyes tárgyat találtak a dánok a felrobbant Északi Áramlat-vezeték mellett

2023. március 29. 18:29

A vizsgálatok arra utalnak, hogy a tárgy egy üres tengeri füstjelző bója. Az eszköz nem jelent biztonsági kockázatot – közölte a Nord Stream 2 AG ügynökség.

2023. március 29. 18:29
null

Ismeretes: Tavaly ősszel megrongálódott az Északi Áramlat és az Északi Áramlat 2 gázvezeték, amely Oroszországból szállított földgázt Európába a Balti-tengeren keresztül. Svédország, Dánia és Németország vizsgálatot indított az ügyben,  azonban mind a mai naping nem sikerült tisztázni, ki állhat a robbantások mögött. 

A Reuters beszámolójából azonban most az derült ki, hogy a dán haditengerészet felszínre hozott egy, a felrobbantott Északi Áramlat 2 gázvezeték mellett talált rejtélyes tárgyat a Balti-tengerből. A Dán Energetikai Ügynökség beszámolója szerint ez a bizonyos tárgy egy tengeri füstjelzésre használt bója lehet.

– közölte a Nord Stream 2 AG ügynökség.

***

Nyitókép: Twitter

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tarpibp
2023. március 30. 07:37
Azon csodálkozom, hogy a "független" vizsgálók, még nem találtak egy szelfit, amin az orosz robbantók Putyin képével szelfiznek hátuk mögött az épp felrobbanó gázvezetékkel. Esetleg a személyigazolványokat is megtalálhatnák vagy egy "véletlen" túrista videót, amin látszik, hogy maga Putyin vezeti azt a hajót, amelyről a robbantást végezték. Szerintem ez a valóság.
pipa89
2023. március 30. 06:57
Ja, rejtélyes tárgy. Mi ez bakker, Roswell?!
Robert69
2023. március 29. 22:55
Az egész ködösítés, nevetséges, ilyet nem tud tenni egy csapat műkedvelő szimpatizáns. Ehhez komoly előkészítés, technikai háttér kell. Nem képes rá bármelyik állam. Lehet azok a bombák már a lefektetés után közvetlenül oda kerültek 'alvó' ügynökként és csak aktiválták őket.
pitypang1125
2023. március 29. 21:58
Hogy mik vannak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!