Így mentettek ki egy újszülöttet Szíriában a romok közül (VIDEÓ)

2023. február 09. 08:00

A családja viszont nem élte túl a földrengést.

2023. február 09. 08:00
null

Bejárta az a videó a világhálót, amelyen az látható, hogy egy újszülöttel a kezében rohan segítségért egy szír férfi. A kislányt köldökzsiórja még mindig halott édesanyjához kötötte, amikor rábukkantak – idézi a CNN az AFP-nek nyilatkozó rokon nyilatkozatát. Hozzátették, a gyermek édesanyja feltehetően a szülés után vesztette életét.

A kicsi életét az mentette meg, hogy a család egyik rokona lázasan kutatott a romok között, mikor hangot hallottak. „Feltakarítottuk a port, és megtaláltuk a babát a köldökzsinórral (érintetlenül), ezt elvágtuk, és az unokatestvérem kórházba vitte” – mondta Khalil al-Suwadi, egy másik rokon. A baba épp és egészséges az orvosok szerint.

A nem mindennapi mentésről készült felvételt alább tekinthetik meg:

Javában zajlik a mentés

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, Szíriát és Törökországot helyi idő szerint hétfőn kora reggel egy 7,8-as erősségű földrengés rázta meg.

A mentés még mindig zajlik mindkét országban, azonban a fagy, az elzárt utak, a megrongálódott infrastruktúra és az utórengések is nehezítik az alakulatok munkáját – tette hozzá a CNN.

Nyitókép: Vatican News Facebook-oldala

***

***

***

 

 

 

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Finale*
2023. február 10. 18:34
Szegenykem,meg sem szuletett es mar mennyi katasztrofa erte.
llnnhegyi
2023. február 09. 09:04
Van Isten! Alleluja! Köszönet a mentőkezekért!
Ízisz
2023. február 09. 09:03
Z Az EU segített már valamit ebben a szörnyű tragédiában??? Mennyi pénzt, mentőt, felszerelést, eszközöket, szakembert küldtek már??? "Az EU minden olyan reális lehetőséget mérlegel, amely révén további forrásokat mozgósíthat Szíriában a katasztrófa sújtotta lakosság támogatása érdekében. Legmélyebb részvétemet nyilvánítom azoknak a családoknak, amelyek hozzátartozókat vesztettek el, és mielőbbi felépülést kívánok a sérülteknek. Az EU teljes szolidaritást vállal Önökkel. Charles Michel, az Európai Tanács elnöke" Mérlegelnek????? reális lehetőséget???? Süllyedjen a föld alá az egész libsi brüsszeli politikus elit!!!
21 gramm
2023. február 09. 09:01
Borzalom. Hányan lehetnek még élve, sebesülten, a szomj- és fagyhalálra várva a romtenger alatt?... Ébresztő világ! Ezek a tragédiák, nem az uborkák görbülete, meg a szarvasmarhák metángázkibocsátása, az lmbtqi-jogok, amin az unió semmirekellői a fingreszelést folytatják pradába öltözve.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!