Soha nem látott magasságokba emelkedett az LMBTQI-ellenes erőszak egy jelentés szerint

2023. február 21. 10:05

Az ILGA-Europe felmérése szerint „az oktatás egyre nagyobb csatatér az LMBTQI-vel szembeni ellenállásban”.

2023. február 21. 10:05
null

Az EUObserver az ILGA-Europe érdekvédelmi szervezet hétfőn közzétett jelentését idézve arról ír, hogy az LMBTQI-emberek elleni erőszak Európában és Közép-Ázsiában tavaly elérte az eddigi legmagasabb szintet.

A jelentés szerint a „gyűlölet-bűncselekmények” száma Franciaországban, Németországban, Magyarországon, Izlandon, Írországban, Montenegróban, Hollandiában, Portugáliában, Romániában, Oroszországban, Szerbiában, Spanyolországban, Svájcban, Törökországban, Ukrajnában és az Egyesült Királyságban egyaránt nőtt.

Az aktivisták

az LMBTQI-emberek elleni növekvő támadásokat többek között összefüggésbe hozzák a politikusok és vallási vezetők által terjesztett gyűlöletbeszéddel,

valamint az „LMBTQI-kérdések instrumentalizálásával”.

Az ILGA-Europe arra is felhívta a figyelmet a közleményében, hogy a felméréseik szerint „az oktatás egyre nagyobb csatatér az LMBTQI-vel szembeni ellenállásban”.

Nő a társadalmi támogatottságuk a jelentés szerint

Azonban a lap hozzáteszi, hogy a jelentésből az is kiderül, hogy ezzel párhuzamosan nő az LMBTI-csoportok társadalmi támogatottsága is. „Magyarországon például az Orbán-kormány LMBTQI-ellenes érzelmek felhasználására tett erőfeszítései ellenére a magyarok többsége nem tartja fontos kérdésnek a »homoszexuális propagandát«” – olvasható az EUObserveren.

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

***

 

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
elfújta az ellenszél
2023. február 21. 13:49
Érdekes hogy itt már nem számít ki a támadó és ki a védekező, mint Ukrajna esetében. Az LMBTQ-t felvállaló mozgalmak provokálnak és erőszakoskodnak, viperás ultraballerek járják az utcákat Sommás megfogalmazás szerint ''terjed az erőszak Magyarországon'' és ez sajnos igaz is, mivel az erőszakot ezek az anyatejjel szívják magukba, és most erős külföldi támogatást kapnak
pipa89
2023. február 21. 12:40
És ezt ki mondja nektek, mert én nem, az biztos! A szexuális életnek az otthon négy fala között van a helye! AZ ISKOLA NEM BUZIGYÁR! A cselekvőképességükben korlátozott emberektől el a kezekkel! Iskolán belül és kívül is!
fatman
2023. február 21. 12:34
A kurva anyátok!
fraktoaster
2023. február 21. 12:07
"magyarok többsége nem tartja fontos kérdésnek a homoszexuális propagandát” Gondolom ezért nem is kérnek belőle...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!