Kuleba: Nem kötünk kompromisszumot Oroszországgal, egyetlen négyzetméterről sem

2023. február 20. 12:14

Nem kell több Minszk, – ez nem olyan dolog, ami megállítja Oroszországot, ahogy azt az elmúlt egy évben vagy korábban láttuk” – mondta az ukrán külügyminiszter.

2023. február 20. 12:14
null

Nem kell több Minszk, – ez nem olyan dolog, ami megállítja Oroszországot, ahogy azt az elmúlt egy évben vagy egy évvel korábban láttuk” – mondta  Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter szombaton a Mücheni Biztonságpolitikai konferencia zárásakor riportereknek, utalva azokra a megállapodásokra, amelyeket 2014-ben és 2015-ben írtak alá Ukrajna, Oroszország, Franciaország és Németország vezetői, miután Oroszország annektálta a Krímet.

„Nem kötünk kompromisszumot, a legkisebb négyzetméteren sem” – tette hozzá, egyben kizárta annak lehetőségét, hogy a háború „befagyasztott konfliktussá” alakuljon.

A végén a két hadviselő fél közül az egyik fog győzni, és biztos vagyok benne, hogy ez Ukrajna lesz–- mondta, amikor jóslatáról kérdezték, hozzátéve, hogy most egy új „hosszú távú biztonsági architektúrára” van szükség, Ukrajna és az egész kontinens jövője érdekében.

Az ukrán külügyminiszter emellett vadászgépeket, és az ukránok arra való kiképzését is követelte.

„Ez a kérésünk minden olyan barátunkhoz szól, aki potenciálisan repülőgépet oszthat meg Ukrajnával: Kezdjék meg a kiképzést a lehető leghamarabb” – mondta.

Nyitókép: MTI/EPA/Pool/Getty Images/Johannes Simon

 

 

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robert69
2023. február 20. 23:17
Egyszer még szeretnétek, csak akkor már nem lehet...........
Reszelő Aladár
2023. február 20. 19:29
Ezt a csávót tökre nem bírom.
Dezsőke
2023. február 20. 17:33
Kuleba: "Nem kötünk kompromisszumot Oroszországgal, egyetlen négyzetméterről sem". Inkább pusztuljon a világ ? Ki ezek?
ato boldizsár
2023. február 20. 16:50
Kula bá esete a legkisebb meg a legnagyobb négyzetméterrel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!