Világszerte imádkoznak XVI. Benedekért, a római főrabbi is csatlakozott a felhíváshoz

2022. december 29. 08:12

Az olasz püspöki kar imára szólított fel XVI. Benedekért, miután a Vatikán megerősítette a nyugalmazott egyházfő egészségi állapotának romlását.

2022. december 29. 08:12
null

Az olasz püspöki kar (Cei) imára szólított fel XVI. Benedekért, miután a Vatikán megerősítette a nyugalmazott pápa egészségi állapotának romlását. A 2013-ban lemondott egyházfő saját temetéséről is rendelkezett.

Matteo Zuppi bíboros, Bologna érseke, a püspöki kar elnöke hangoztatta, hogy a testület tagjai csatlakoznak Ferenc pápa felhívásához, aki azt kérte, imádkozzanak XVI. Benedekért.

 

A világ számos részéből csatlakoztak Ferenc pápa felhívásához: Charles Jude Scicluna máltai érsek, aki korában Joseph Ratzinger közeli munkatársa volt a Hittani Kongregációban, közösségi oldalán csatlakozott a felhíváshoz. Hasonlóképp Szvjatoszlav Sevcsuk görögkatolikus ukrán nagyérsek is, aki novemberben találkozott az emeritus pápával.

Aggodalmát fejezte ki, és imáját biztosította XVI. Benedek javulása érdekében a római zsidó közösséget vezető Riccardo Di Segni főrabbi.

Nyitókép: HANDOUT / VATICAN MEDIA / AFP

 

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gyaloggos
2022. december 29. 18:09
S LÁTOM, értetlenségem indulatokat váltott ki egyik fórumtársból ! DE! "Aggodalmát fejezte ki, és imáját biztosította XVI. Benedek javulása érdekében" TÉNYLEG nem értem, miért kell imádkozni egy 95 éves, beteg ember gyógyulásáért ? VAGY hisz valaki abban, hogy nem itt a vége, és örül annak, hogy a volt pápa szenvedései véget érnek, és máshol folytatja útját ! VAGY nem hisz abban !
gyaloggos
2022. december 29. 14:23
SEMMIKÉPPEN nem akarom én bántani a PÁPÁT, DE CSAK megkérdezem! EGY 95 éves emberről van szó, most akkor miért imádkoznak? AZÉRT, hogy mielőbb haljon meg, és legyen vége az e világi szenvedéseinek, vagy AZÉRT, HOGY NE HALLJON MÉG MEG? Hm....?
fado
2022. december 29. 13:19
Filippi 1,21 Mert nekem az élet Krisztus, és a meghalás nyereség.
zorroro
2022. december 29. 11:39
"demens vén hülye" (by zsóti)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!