Lengyel lap: A háború kitörése óta Budapest inkább Moszkva, mint Kijev oldalára állt

2022. december 16. 09:24

A Do Rzeczy ismét hazánkkal foglalkozik.

2022. december 16. 09:24
null

Az Európai Unió egyetlen tagállama, amely megtagadta az ukrán hadsereg kiképzésében való részvételt, az Magyarország – írja a Do Rzeczy lengyel lap. Hozzáteszik: a hírt még Szijjártó Péter külügyminiszter jelentette be októberben. „Szeretném leszögezni, hogy Magyarország nem szavazta meg ezt a kezdeményezést, nem veszünk részt ebben a küldetésben” – jelentette ki.

A lap szerint Szijjártó kifejtette, Magyarország az egyetlen uniós ország, amely azért vállalja ezt az álláspontot, mert „nem támogatja a konfliktus eszkalációjához vezető lépéseket, ellenkezőleg, a béketárgyalások mielőbbi megkezdését támogatja”.

Az ukrajnai orosz invázió kezdete óta Budapest inkább Moszkva, mint Kijev oldalára állt

– hangoztatja a lengyel portál szerzője. Orbán Viktor miniszterelnök a legutóbbi választási kampányban megígérte, hogy ha az ő pártja nyer, akkor Magyarország nem kerül bele az orosz-ukrán háborúba, és nem fizet annak egész Európát érintő következményeiért – olvasható a Do Rzeczy cikkében.

Fotó: Orbán Viktor, Facebook

Összesen 128 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Armageddon
2022. december 18. 16:07
Ahol nagyobb a konc ígérete, oda állunk.
florin
2022. december 16. 15:20
A magyarok Kijev részéről és nem Moszkva részéről érzékeltek agresszivitást. Ennyit a lengyeleknek
Szabó Tamás
2022. december 16. 12:52
"... A háború kitörése óta Budapest inkább Moszkva, mint Kijev oldalára állt..." És? Lengyel barátok ti meg a háború kitörése óta fatális kényszerpályán mozogtok; csak nehogy nagyon rossz vége legyen..
hunnia
2022. december 16. 12:26
Én is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!