Eladó egy spanyol falu (videó)

2022. november 10. 16:35

A hirdetés megjelenése óta rengetegen keresték fel.

2022. november 10. 16:35
null

260 ezer euróért árulnak egy spanyol falut – számolt be a BBC. A Portugália határán, Zamora tartományban, Madridtól háromórás autóútra található Salto de Castro nevű falu számos olyan épülettel rendelkezik, amelyeket egy spanyol falutól elvárunk.

 Salto de Castróban 44 családi ház, egy szálloda, egy templom, egy iskola, egy önkormányzati uszoda, sőt egy laktanyaépület is található. Utóbbi korábban a polgárőrségnek adott otthont.

Azonban több, mint három évtizede nem lakja senki

– írta a portál. 

A falu tulajdonosa még a 2000-es évek elején vásárolta meg a települést, azzal a céllal, hogy turisztikai központot hoz ott létre. Azonban az eurózóna válsága komoly akadályokat gördített e tervek megvalósítása elé, így Salto de Castróból nem lett turistaparadicsom.

Rengeteg érdeklődő kereste fel a falut

Azonban a 80-as éveiben járó tulaj ezt az álmot nem tudta sose elengedni igazából, és bár nem tudja fenntartani a települést, örülne, ha a vevő megvalósítaná a régi álmát.

Lehet ez már nincs is olyan messze. Mióta a rendhagyó hirdetés megjelent, azóta rengetegen érdeklődtek a spanyol falu iránt, több mint 50 ezer látogató kereste fel személyesen – írja a BBC.

A faluról több videó is felkerült világhálóra. Ezek közül az egyiket alább tekinthetik meg:

Nyitókép: Képernyőfotó

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
amca
2022. november 11. 09:13
Én is tudok 1et Hungáriában. A Buttha Német csinált 1 üdülőfalut a hegy tetején. Eladó 40 milla. 55 faház, ,meg közösségi épületek uszoda ,tenisz, bár ..
files32
2022. november 10. 17:47
Salto de Castróban 44 családi ház, egy szálloda, egy templom, egy iskola, egy önkormányzati uszoda, sőt egy laktanyaépület is található. 0rbán Lőrinc tudja már?
Akitlosz
2022. november 10. 17:32
Kitűnő spanyol nóta 1556-ból, igen magas színvonalú előadásban és szép környéken: https://www.youtube.com/watch?v=JUHHyPGmzJc
Akitlosz
2022. november 10. 17:31
Szerintem nem várunk el egy spanyol falutól se szállodát, se uszodát, se laktanyát. Ilyesmik nem szoktak lenni a falvakban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!