Elon Musk kirúgási hullámot tervez a Twitternél

2022. november 03. 09:02

Az üzletember értesülések szerint az alkalmazottak felének felmondana.

2022. november 03. 09:02
null

A Twitter hétezer alkalmazottja több mint felének elbocsátását tervezi Elon Musk a Bloomberg hírügynökség belső vállalati forrásokra hivatkozó jelentése szerint. Úgy tudják, hogy Musk erről pénteken tájékoztatja az alkalmazottakat, emiatt néhány kivételtől eltekintve mindenkit be is rendeltek a munkahelyére.

A Twitter az elsők között tette lehetővé a járvány idején alkalmazottainak a tartós otthoni munkavégzést. Musk korábban cáfolta a New York Times jelentését arról, miszerint még november elseje előtt bocsátana el Twitter alkalmazottai közül, hogy elkerülje az aznap megnyíló részvényopciók lehívását.

A Twitter nem reagált a Reuters érdeklődésére és lemondott az  értesülés kommentálásáról. A Bloomberg News szerdai jelentése szerint az elbocsátás 3700 Twitter alkalmazottat érintene. A Reuters hírügynökség a héten korábban arról tett közzé értesülést, hogy Musk elbocsátási terve az első körben az alkalmazottak negyedét érintené. Az Axios médiaportál az alkalmazottak "legalább egyharmadának" elbocsátásáról tett említést.

Elon Musk: Néhány hét, míg helyreállítják a Twitterről korábban törölt felhasználók fiókjait

A Twitter nem állítja vissza azonnal azon korábbi felhasználóinak fiókját, akit a közösségi oldal zaklatás, erőszak, a választás és a korononavírussal kapcsolatos félretájékoztatásra hivatkozva zárt ki - közölte szerdán Elon Musk, a Twitter új tulajdonosa, miután aggályokat megfogalmazó civil szervezetek vezetőivel találkozott. A milliárdos elmondta, hogy az érintettek fiókjainak helyreállítására eljárást dolgoznak ki, ami legalább néhány hétig tart.

(MTI) 

Nyitókép: Utku Ucrak / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
olajfa1
2022. november 03. 16:20
ÚJ SEPRŰ JÓL SEPER! /sok mocsok lehetett ott... úgy hogy ott is ráfér a "tisztogatásra"!!!.../
Reszelő Aladár
2022. november 03. 14:22
A cenzoroknak a végkielégítés átvételéhez szükséges még ezen kívül igazolni, hogy az általuk törölt profilokat visszaállították.
Matocska
2022. november 03. 10:42
Hajrá, Elon! "Vedd észre, tedd szóvá, oldd meg!" - Vállalkozók a beteg társadalom javítására kezdeményezés :)
konfucius
2022. november 03. 10:24
Helyes. Repüljenek a jómadarak!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!