Íme a lengyel párt, amelyik Orbán oroszpolitikáját követi

2022. november 29. 09:17

Robert Winnicki képviselő szerint, amit a németeknek nem szabad hangosan kimondani, azt kimondja Magyarország miniszterelnöke.

2022. november 29. 09:17
null

Robert Winnicki képviselő, a Konföderáció (Konfederacja) párt politikusa szerint a Konföderáció álláspontját az ukrajnai háborúval kapcsolatban Orbán Viktor politikájához lehetne hasonlítani. A képviselő úgy véli, ez a fajta politika garantálta a magyar kormányfő újabb látványos győzelmét a 2022-es választáson – olvsaható a Do Rzeczy lengyel lapban.

„Orbán Viktor egy olyan politikus, aki teljesen uralja a magyar jobbközépet, Lengyelországban ezt a helyet a politikai színtéren még mindig a PiS foglalja el” – jelentette ki Winnicki. „Természetesen a geopolitikai elhelyezkedésből adódóan is vannak alapvető különbségek Lengyelország és Magyarország között. A lengyel történelmi tapasztalat más, mint a magyar. Emlékezzünk csak arra, hogy Orbán Viktor már 2018-ban úgy határozta meg politikáját, hogy Magyarország Németország, Oroszország és Törökország között helyezkedik el, és ezt a politikát a magyar miniszterelnök nagyon következetesen hajtja végre. Keveset beszélnek róla, de Orbán – és ez jól látszik az ukrajnai háború kitörése után – egy nagyon jól megszervezett játékot játszik Berlinnel.

Amit a németeknek nem szabad hangosan kimondani – azt kimondja Magyarország miniszterelnöke.

Cserébe csendes, de egyértelmű támogatást kap Berlintől a következő lépéseihez. Emlékeznünk kell arra, hogy a nemzetközi politika, a nemzeti érdekek politikája sokkal összetettebb, mint azt egyesek gondolják. Orbán nagyon egyértelműen meghatározta a számára fontos geopolitikai tengelyt, és ebben nagyon következetes. Lengyelország máshol helyezkedik el, így a lengyelek hozzáállása is más” – fogalmazott a politikus.

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala

Összesen 121 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2022. november 29. 16:50
Gondolom,ez az ottani migatyánk képviselője..
Palatin
2022. november 29. 13:40
Nagyon úgy néz ki a helyzet, hogy Orbánra nemcsak Magyarországon lesz nagy szükség továbbra is, hanem egész Európában. Ha Merkel ma még német kancellár lenne, vagy Trump még amerikai elnök, akkor most nem lenne háború. Mondom én, aki nem voltam nagy rajongója rgyiknek sem. De pl. Merkel egyet tudott: egyensúlyozni, mint egy zsonglör. Merkel letünésével nem lesz többé nyugaton senki, aki csak sejtené is, hogy merre felé kell haladni. Pedig sajnos ö sem volt egy jó navigátor, de legalább elsüllyedni nem hagyta a hajót. Eltünnek a világítótornyok nyugaton. Van der Leyen, Weber, Verhofstadt stb. ilyen kaliberekre van bízva Európa jövöje? Hidegrázás. A Sargentini-féle poshadt, elgombásodott, büzös klima lengi be az egész intézményt. ORBÁNRA ÓRIÁSI SZÜKSÉG LESZ EURÓPÁBAN, MERT Ö TUDJA EGYEDÜL, HOGY MERRE LENNE ELÖRE. Most szidják, de majd követni fogják. Orbánnak szerintük soha nincs igaza, de amikor a valóság visszaüt, akkor kiderül, hogy éppen hogy Orbánnak van igaza. Ö az egyetlen, aki tudja, hogyan lehet megmenteni a kontinenst. Európa jövöje azon múlik, hogy ezt Brüsszel felismeri-e. Von der Leyen csak a libernyákokat képviseli az únióban. Az egész családja amerikai gyógyszergyárak alkalmazottja, vagy vezetö munkatársa. Ö a legkorruptabb az egész unióban. Már ez önmagában szerzödésszegés. Az unióra a legnagyobb veszélyt jelenleg ö jelenti, akinek semmiféle áttekintése nincs a világpolitikai folyamatokról, tudatlanságában, önállótlanságában túlpörget mindent, egy szabályos ámokfutásba kezdett. Most, hogy életében először látott hullákat Ukrajnában, annyira fel ment benne a pumpa (vagy csak megjátssza), hogy heteken belül fel akarja venni az unióba Ukrajnát ez az elmeháborodott. Nem tudok mást mondani rá, "absolute Fehlbesetzung", ahogy a németek mondják. Az unió főnöke is csak úgy lett, hogy a két ellentábor nem fogadta el egymás jelöltjeit, így megállapodtak egy "senkiben". Az ö "stratégiája" az alkalmatlanok tipikus mintáját követi, miszerint: "Fogalmam sincs, hogy mi lenne a helyes út, de ha azt követem, amit a körülöttem levők harsognak, akkor nagy baj nem lehet. A biztonság kedvéért még rá is teszek egy lapáttal" Mindent túlpörget, még a politikai bölcsesség csírái is hiányoznak belöle. Elképesztő. Nem hiszem, hogy az unió épen túléli ezt a figurát.
Palatin
2022. november 29. 13:37
Az oroszok gyözelme azért lenne fontos Európának, föleg az uniónak, mert attól talán egy kicsit észhez térnének, az egy jótékony sokk lenne. Nyugat-Európa nagyon elkanászodott, elszakadt az európai érdekektöl, és lefeküdt az amcsiknak, azok örömlányának a szerepét játssza. Az orosz gyözelem talán felrázná a brüsszeli, szankció-fanatikus, oroszfóbiás, valóságtól elszakadt, tespedt, élösködö, naplopó brüsszeli libernyákokat. Ráébresztené öket arra, hogy Európát és Oroszországot isten is egymás természetes kooperációs partnereinek teremtette. Erre a katarzisra nagyon szüksége lenne Európának. Az oroszfóbia Európában már sok évszazados görcs. Pedig az oroszokkal együtt lehetne müködni, ha nem próbálnák öket állandóan legyözni, kiszorítani, "megleckéztetni", hanem egyenjogú partnerként kezelnék öket. A szomorú ebben az, hogy ehhez a "katarzishoz" sok ezer ember esik áldozatul. De az amcsikat ez nem zavarja. Ök a föbünösök, mert Ukrajna Nató-ba való beléptetése révén atomfegyvereket akartak telepíteni Oroszország hasa aljában. Ezt az oroszok természetesen nem türhették. Öket valójában a Nato/USA kényszerítette ebbe a, - mondhatni önvédelmi -, háborúba. Ha a medvét provokálják, az bizony nem fog úriemberként viselkedni. Ezt az amcsiknak is tudniuk kellett volna, de ök fütyültek az oroszok biztonsági érdekeire.
Namond
2022. november 29. 13:07
Hazugság, Robert Winnicki képviselő nem Orbánt követi, mindössze kevéssé elfogadott Konfederacja pártja létét igazolja a FIDESZ választási sikereivel és Orbán európai - meglehetősen visszatetszően kettős, adunk is meg nem is - politikájával. Robert Winnicki képviselő meg sem említené Orbánt, ha tisztában lenne Orbán megosztó és még a szavazói számára is ellentmondásos belpolitikájával; - LMBTQ-Pride, - határkerítés-büntetlen migráns, - középosztály-Nemzeti Tőkésosztály, - nagynyomású gazdaság-titokban forint leértékelés, - nyomott bérek-alanyi jogú kádár apai szoctámogatás, a milliárdosoknak is, - adó csökkentés-új adók, stb
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!