La Stampa: A migráció terén egy közösségi Európának kell győznie, nem „az orbáni mintájú Európának”

2022. október 04. 09:07

„Különben egyre több lesz a probléma” – szögezte le Roberto Fico, az Öt Csillag Mozgalom politikusa.

2022. október 04. 09:07
null

A La Stampa, olasz napilap összefoglaló cikkében ismét említette Orbán Viktort. Roberto Fico, az Öt Csillag Mozgalom politikusa szerint „Európának többet kell tennie a migrációs áramlások terén, túl kell lépnünk azon a koncepción, hogy Olaszország az elsődleges befogadó ország”.

Az olasz politikus szerint gondoskodnunk kell arról, hogy humanitárius folyosókkal egész Európában szabályozzák a „beáramlást”, és e tekintetben európai és olasz szinten eltérő jogszabályokat alkalmazzanak.

Egy közösségi Európának kell győznie, nem az orbáni mintájú Európának, különben egyre több lesz a probléma

– szögezte le Roberto Fico. Szerinte a migrációs hullám nem vészhelyzet, hanem strukturálisan része az életünknek és a társadalmunknak. „Korábban is léteztek, most is léteznek, és később is létezni fognak. Tehát kezelni kell őket, mert egyben nagyszerű lehetőséget is jelentenek” – fogalmazott az olasz politikus.

Nyitókép: Facebook

Összesen 154 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Wezuv
2022. október 05. 13:38
Soha nem gondoltam volna, hogy dolgokat és megoldásokat fognak Orbánról elnevezni. Azt hiszem ez az elszigetelődés és a jelentéktelenség jele, nem?
Wolfram004
2022. október 04. 15:08
Szerinte.
mysstes
2022. október 04. 13:53
LA STAMPA! ha az illegális migráció olyan kibaszott nagy és jó lehetőség, akkor miért akarjátok átengedni másoknak? elég volt a hasbarából!
mondeos
2022. október 04. 13:30
Ha már egyszer annyira erőltetik ezt a lakosságcsere dolgot, rendeben, egyezzünk meg mert addig úgysem nyugszanak. Innen menjenek a "haladók", onnan jöjjenek a "maradók".Akarom mondani "maradiak". Aztán lássuk ki mire megy.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!