Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Andrej Babis rendkívüli bejelentést tett

2022. október 30. 21:08

„Végül is úgy döntöttem, hogy belevágok, indulni fogok a Cseh Köztársaság elnöki tisztségéért” – nyilatkozta a volt kormányfő.

2022. október 30. 21:08
null

Andrej Babis volt kormányfő és az ellenzéki ANO mozgalom elnöke vasárnap bejelentette, hogy indulni fog a januári csehországi államfőválasztáson.

Végül is úgy döntöttem, hogy belevágok. Ez azt jelenti, hogy indulni fogok a Cseh Köztársaság elnöki tisztségéért”

– nyilatkozta Babis a kereskedelmi Nova televízióban. Andrej Babis vasárnap délután hosszabb idő után hivatalosan találkozott Milos Zeman államfővel, akinek második elnöki mandátuma jövő márciusban lejár.

Zeman a hatályos szabályok szerint újra már nem indulhat az elnöki tisztségért.    

Andrej Babis a televízióban azt mondta, hogy döntéséhez hétfőn kérni fogja az ANO mozgalom elnökségének támogatását. Ha azt megkapja, felkéri a mozgalom parlamenti képviselőit, támogassák jelöltségét.

(MTI)

Fotó: Lukas Kabon / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jobboldali Magyar
2022. október 31. 13:47
1. Hát nem is tudom, melyik a legjobb párt Csehországban. 2. Prísaha a Robert Slachta (Volt rendőr) SPD a Tomio Okamura (Volt válalkozó) Trikolóra a Zuzana Majerová (A politika az élete és a volt Ods tagja). 3. Nem igazán jó lesz ez az a Szlovák Andrej Babis. (Miért is nem választanak egy Cseh elnököt = elnöknőt)? 4. Igen nagyon hülye helyzetben vannak a Csehek. 5. Nincs ott semmi sem a politikában. (Össze+fogás és össze+tartás hiányzik belőle de igen nagyon)! 6. A pénz beszél a kutya ugat.
Belakiss
2022. október 31. 09:30
Ha már Balsonaronak nem sikerült. Újabb pofon.
masikhozzaszolo
2022. október 31. 08:43
Nem kellene. Azt mondta, ha nem nyer, kiszáll a politikából. Ez így nem az. És majd egy vele ellenkező miniszterelnökkel, kormánnyal elnökösködik?
5m007h 0p3ra70r
2022. október 31. 08:03
Amikor a Babis hús.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!