Volt lengyel külügyminiszter a szivárgó Északi Áramlatokról: Köszönjük, USA

2022. szeptember 27. 21:15

Az amerikaiaknak hálálkodott Twitter-oldalán Radek Sikorski a szivárgó gázvezetékek kapcsán.

2022. szeptember 27. 21:15
null

Ahogy korábbi cikkünkben már beszámoltunk róla, hétfő hajnalban az Északi Áramlat-1-nél, míg este az Északi Áramlat-2-nél jelentettek hirtelen nyomáscsökkenést és szivárgást a svéd és a dán hatóságok. A vezetékek a Balti-tengerben húzódnak, de mindkettő használaton kívül van, ugyanis az 1-est Oroszország zárta el az ellene hozott szankciók „megtorlásaként”, míg a másikat maga Németország, ezzel „büntetve” Oroszországot a háború megindításáért. Gáz azonban mindkettőben volt, mert a nem működő csövekben is kell valamennyi gázt áramoltatni, hogy azok használhatók maradjanak.

Egyelőre egyetlen nyugati kormányzati forrás sem kezdett találgatásokba arról, hogy ki (vagy mi) idézhette elő a szivárgást, csak az ukrán kormány állítja, hogy az oroszok voltak.

„Thank you, Usa”

A svéd rendőrség nyomozást indított ismeretlen tettes ellen. Az USA kormánya sem akart találgatásokba bocsátkozni, egyelőre csak annyit mondtak,

hogy minden lehetséges eszközzel segítik az európaiakat a nyomozásban.

A volt lengyel külügyminiszter, Radek Sikorski azonban egy meglepő bejegyzést tett közzé hivatalos Twitter-oldalán, amely szerint az Északi Áramlatokban kárt tevő balesetnek vagy támadásnak valamilyen köze lehet az Egyesült Államokhoz.

Thank you, Usa”

– írta bejegyzésében Sikorski. 

Kapcsolódó

Támadás az Északi Áramlatok ellen. Mit tudunk eddig?

Azt biztosan, hogy a gáz ára ugrott egyet. Bővebben...

Azt biztosan, hogy a gáz ára ugrott egyet.

Nyitókép: Ficsor Márton 

Összesen 216 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bendzsó Boy
2022. szeptember 28. 10:29
Amerika már februárban megigérte hogy véget vetnek a gázvezetéknek, most hogy a német nép követelte hogy nyissák meg az északi áramlat 2-es gázvezetéket,cselekedtek! Binden beszéde is tanúsítja hogy ők az elkövetők! Link:https:youtu.be/oSPfXLPUJHM
dezodor
2022. szeptember 28. 10:26
Az amcsik nagy vezetékspecialisták, lásd a tenger alatti netkábel "megcsapolását", információ, gáz, egyre megy :)))) Európa vezetői nem hiszem hogy nem tudják ezt, ezért 100 % hogy lefizetett komprádor alakok. 24-ig sajnos akkora károkat fognak okozni hogy az EU évtizedekre is elveszítheti a versenyképességét, a lakosság életszínvonala pedig esni fog, elég meredeken. És az US Department State mondá: ez jó !
Spontán
2022. szeptember 28. 10:00
Egyértelmű, Amerika áll mögötte, vagy végezte. 1. Németországban a tüntetők az Északi Áramlat-2 megnyitását követelik, most már nem a német kormányon múlik, hogy érkezhet-e gáz. 2. Putyin nem tudja zsarolni Európát azzal, ha visszavonja a szankciókat újra szállít gázt. 3. Szállíthatja a kurva drága, környezet károsító módon kitermelt, környezetet szennyező módon szállított LNG-t, miután máshonnan nem szerezheti be az EU. Na kitől függünk? Mocskos világterrorista amerikai parazita banda!
madárinfluencer
2022. szeptember 28. 08:47
Ha az oroszok nem akarnak gázt szállítani akkor egyszerűen elzárják a csapot. Mint ahogy az északi áramlat 1-et el is zárták. Miért robbantanák fel az oroszok azt a vezetéket, mely nagyon komoly bevételi forrást jelenthet nekik, akár hónapok múlva? Azt kell nézni, hogy kinek az érdekében történt az akció. Az biztos, hogy az oroszoknak és a németeknek nem állt érdekében. Marad az USA........ (soha nem lehet majd bizonyítani, vagy ha az oroszoknak igen, akkor azt fogják mondani, hogy propaganda). Az atomerőmű ágyúzását is az oroszokra próbálták fogni és persze kiderült, hogy az ukránok voltak, atomkatasztrófával veszélyeztetve a világot. Újabb lépés a világháború felé.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!