Il Corriere della Sera: Ursula von der Leyen megfenyegette az olaszokat

2022. szeptember 23. 13:10

„Ha a dolgok rossz irányba mennek, akkor vannak eszközeink, mint például Lengyelország és Magyarország esetében” – nyilatkozta az Európai Bizottság elnöke.

2022. szeptember 23. 13:10
null

Ursula von der Leyen a közelgő olaszországi szavazások kapcsán úgy nyilatkozott, hogy

– idézte az Európai Bizottság elnökét a Il Corriere della Sera című olasz lap.

Von der Leyen emellett hangsúlyozta, hogy a vasárnapi, olaszországi választások jelöltjei között vannak „Putyinhoz közel álló alakok”.

„Vagy Orbán Viktor magyar miniszterelnök mellett áll a jobboldal vagy a demokratikus államok mellett”

A Bizottság elnöke utalt az Európai Parlament egy hete meghozott döntésére, amely elfogadta azt a jelentést, amely elítéli „a magyar kormány szándékos és szisztematikus kísérleteit az európai értékek aláásására”, és a Magyarországgal szembeni intézkedések megtételére buzdítja az uniós intézményeket. A szöveg kimondja, hogy „az olyan értékek, mint a demokrácia és az alapvető jogok nagy veszélyben vannak”.

Emma Bonino, olasz liberális politikus szerint

– idézte a politikust a lap.

Ursula von der Leyen nyilatkozatát alább tekinthetik meg:

 

Nyitókép: MARTIN BERTRAND / HANS LUCAS / HANS LUCAS VIA AFP

Összesen 407 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lena31
2022. október 06. 12:41
Az olaszok ettől csak mégtöbben szavaznak a jobboldalra, bennük még van kurázsi! Számomra világos, hogy az EU elit az USA-nak dolgozik, nem Európa érdekét nézi. Mit keres hol Soros, hol a fia az EP-ben? Olyan üléseken vesznek részt, amik nem publikusak. Nem tudhatjuk, miről tanácskoznak. Az USA gazdasági ellenfele az EU-nak, akkor miről tárgyalgat itt titkosítva egy amerikai milliárdos üzletember? Tudjuk, hogy az ő "új világrend" tervének része a migránsok elterjesztése, a nemzetek és kultúrák elmosása, főleg Európában. És mit csinál az EU, milliószámra fogadja be a migránsokat, mint "menekülteket". Utána rá akarják erőszakolni minden tagállamra a befogadásukat. Nem néznek sem biztonsági, sem egészségügyi, sem gazdasági szempontokat. Ez destabilizáló hatású. De az USA-nak jó! Még Putyin is bevallotta, a háború az USA miatt következett be, aminek hatalmas haszna lett belőle. Mit csinált az EU? Bár az oroszok nem támadták meg az EU-t, semmi rosszat nem tettek neki, mégis, az EU úgy betámadta szankciókkal őket, mintha legalábbis az EU-t támadták volna meg. Hirtelen nagy lett itt a "szolidaritás" Ukrajnával, holott sem EU, sem NATO tagállam. De mégis, az EU úgy kiáll "mellette" a szankciókkal, hogy azok Európának is ártanak! Hol itt a logika? Vagy ennyire hülyék, vagy az USA-t támogatják ezzel is. A szankciók valóban gyengítik valamelyest Oroszországot, de Európát is. És mindkét dolog az USA-nak jó! Az EU támogatja a fegyverszállításokat Ukrajnába. Ezzel nem a békét segíti elő. Csak a háború fenntartását támogatja. Ami az USA-nak jó! Van, aki még nem látja ezt át? az EU elit az USA-nak dolgozik!
Kecmec
2022. szeptember 25. 19:16
Micsoda társaságba keveredtünk , minél hamarabb lépünk ki annál jobb lesz nekünk mert így csak szivatni fognak minket ......
Rocktoberi
2022. szeptember 25. 14:26
A fullkorrupt hülye picsa nagy szívességet tett az olasz jobboldalnak. Annyi esze van mint egy molylepkének.
Hesperia
2022. szeptember 25. 14:12
Még mindig rossz a link, kedves Mandi! Keressem meg én az igazit?!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!