Kiállt a kis hableány megformálója mellett az élőszereplős Hófehérke hősnője

2022. szeptember 22. 20:24

A Disney-hősök úgy tűnik összetartanak.

2022. szeptember 22. 20:24
null

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, nemrég előzetest kapott a 2023-ban a mozikba kerülő Kis hableány, amelyben feketebőrű színésznő alakítja Arielt.

A trailer közzététele után egy sor támadás érte mid a főszereplő Halle Bailey-t, mind az alkotókat. Ezt az utálkozást azonban nem bírta továbbnézni az előkészítés alatt álló Hófehérke főhősnője, Rachel Zegler, és a Twitteren fejtette ki véleményét.

Miután egy felhasználó azt írta, hogy míg Zegler szimpatikus neki Hófehérkeként, addig Bailey Arieljével nem tud megbarátkozni. A férfi a tweetjét a „#NotMyAriel” hashtaggel zárta., 

Zegler erre úgy reagált, hogy

 A vonatkozó bejegyzéseket alább tekinthetik meg:

***

Jelenleg a Herkules, A kis hableány és a Hófehérke élőszereplős változata van készülőben a Disneynél.

Nyitókép: Twitter-fotó

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MZperXXL
2022. szeptember 23. 13:06
Az 1-3 éves kisgyerekeknek szánt filmekben (nem a Disney-félében, az már a nagyobb gyerekeknek szól) is mindig van legalább egy fekete. Vágott szemű nem mindig, de fekete tutira. Olyan nincsen, hogy fehér kisfiú vagy kislány tekeri a háromkerekűjét boldogan, pláne olyan nincs, hogy egy fehér-fehér testvérpár örömködik a kétperces mini rajzfilmben (a Kerekmese ottani változatában) - legalább egy feketének kell lennie a filmben. Mondjuk ott több a fekete, mint itt, de azért no...
Niki1987.
2022. szeptember 23. 11:08
Én az egész élőszereplős disney agymenést nem támogatom. Ha már tönkreb.sszák a gyerekkorom meséit, legalább csinálnák jól, hűen az eredetihez. De neeeem, nekünk barnabőrű Ariel kell, meg Musu nélküli Mulan, meg telejsen hiteltelen Bell olyan Szörnyeteggel, aki csak nyomokban emlékeztet a rajzfilmbelire... Hát kösz. Több értelme lett volna digitálisan felújítani őket és úgy be a moziba.
III. Öreg Banya
2022. szeptember 23. 10:02
Ariel nem néger. Othello nem fehér. Louis Armstrongot pedig játsza ezentúl Jackie Chan.
Spiltyu
2022. szeptember 23. 09:34
Lehetne egy alternatív változat is "Szénfekete" címmel mondjuk Lizzoval a főszerepben... a woke liberál kajálná nagyon.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!