Josep Borrell: A világbéke veszélyben van

2022. szeptember 21. 18:44

Az Európai Bizottság külpolitikai főképviselője is reagált Putyin bejelentésére.

2022. szeptember 21. 18:44
null

Josep Borrell Twittert ragadott, reagálván Putyin új bejelentésére, miszerint az elrendelte a részleges mozgósítást. „Putyin színlelt népszavazásról, részleges katonai mozgósításról és nukleáris zsarolásról szóló bejelentése súlyos eszkalációt jelent” – ezzel reagált az Európai Bizottság kül- és biztonságpolitikai főképviselője.

Hozzátette, hogy 

Ennek kapcsán leszögezte, hogy „a nemzetközi közösségnek össze kell fognia, hogy megakadályozza az ilyen lépéseket”.

„A világbéke veszélyben van” – zárta a bejegyzését Borrell.

 

 

Nyitókép: MTI/EPA/Martin Divisek

Összesen 105 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hill
2022. szeptember 22. 20:18
És erről nem a polgárok tehetnek, hanem a nagyfejű kibaszott hatalomittas vezető faszok. Sehol nem hatalmazta fel a nép a kirmányokat háborúzni. A háború támogatására SEM
Varga László és akkor mi a picsa van
2022. szeptember 22. 08:42
Valóban veszélyben van, az EU és a NATO veszélyezteti. Ha nem avatkoztak volna be az orosz-ukrán konfliktusba, már rég béke lenne, s nem tették volna tönkre Európa gazdaságát. Persze, lehet, hogy Oroszország felszámolása mellett éppen Európa gazdaságának tönkretétele a cél. Hiszen 50 éve döntöttek úgy, hogy kirobbantják az 1. olajválságot, s most, 50 év elteltével megtiltják, hogy Európa felhasználhassa az európai kőolajat, földgázt, szenet és ásványi kincseket, s Európa népét át kell telepíteni barlangokba, hogy bogyók gyűjtögetéséből éljen, s hogy legyen hely az Afrikából betelepítetteknek. Nem kell félni akiknek a barlangokban nem jut hely, vagy megfagy, azok testét az USA kutyaeledelnek feldolgozza. Hát, így működik a nem létező háttérhatalom. A program több-száz évre előre megírva, s szép lassan, ráérősen teljesítik.
Swift Nimblefoot
2022. szeptember 22. 02:28
Már megint miféle nukleáris zsarolás? Putyin semmi ilyenről se beszélt.
Thorin
2022. szeptember 22. 02:28
hogy lehetne veszélyben, ha nincs? mikor volt utoljára békés a világ? talán valamikor a civilizció előtt, utána nem nagyon.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!