„Putyin séfje” csaknem újabb ezer rabot toborzott zsoldosnak (videó)

2022. szeptember 02. 18:35

A Szabad Európa szerint korábbi szabadulást ígértek a számukra, amennyiben Ukrajnába mennek harcolni.

2022. szeptember 02. 18:35
null

A Kremlhez köthető katonai magáncég, a Wagner-csoport csaknem ezer rabot toborzott zsoldosnak két büntetőtelepen a délnyugat-oroszországi rosztovi területen – számol be a Szabad Európa a Vot Tak online televízió értesüléseire hivatkozva. A lap szerint korábbi szabadulást ígértek a számukra, amennyiben Ukrajnába mennek harcolni.

A vállalatot vezető, „Putyin séfjeként” is ismert Jevgenyij Prigozsin az utóbbi napokban társával, Dmitrij Utkinnal személyesen felkeresett több büntetés-végrehajtási intézményt, ahova helikopterrel érkeztek. A rabok arról számoltak be a csatornának, hogy  mobiltelefonjuk kamerájának kikapcsolására utasította az őröket, amikor a két férfi beszélt hozzájuk. 

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
krampus
2022. szeptember 03. 17:31
A mi bortoneinket is siman ki lehetne uriteni hasonloan! Ajanljuk fel Holodomor Jewlenskijnek, hogy adunk neki egy 200 ezres ciganybanderiumot! Meg kell nekik mondani, hogy hol vannak az oroszok tankjai es hol van a meh telep, amely atveszi a vasat!
Turius
2022. szeptember 02. 20:24
Micsoda séf! Egyik nap megbundázza az amcsi választást, másik nap hadserege van, harmadik nap hackerkedik és felrobbantja az amcsi infrasrtuktúrát. És mind ezt mellékállásban. Valójában neki a bábja Putyin, és egy James Bond filmből szökött főgonosz.
Takagi
2022. szeptember 02. 20:17
Sok a szakertő. Nem értem miért nem a fronton irányítanak.
Tuners
2022. szeptember 02. 19:41
Nem mer már lemészárolták, lebombázták Saint Himarsával. Nem zenél többé, nem föz többet, szegre akasztotta a séfköpenyt, konyec, kampec, kaput. Ja nem. :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!