„Fuck the Queen!” – a svájci és a skót szurkolók sem adták meg a tiszteletet az elhunyt II. Erzsébetnek (videó)

2022. szeptember 09. 09:47

A Zürich-Arsenal és a Hearts-Basakhesir meccsen sem zajlott csendben a királynő emlékére rendelt egyperces gyászszünet.

2022. szeptember 09. 09:47
null

II. Erzsébet királynő csütörtökön, egy olyan meccsnapon hunyt el, amikor tucatnyi brit játszott Európa-liga meccset. A kora este kezdődő mérkőzések nagy részén bemondták a királynő halálhírét. Ez volt, hogy az ellenfél szurkolóinak, volt, hogy a britanniaiaknak nem tetszett. 

A Zürich-Arsenal meccsen a svájciak fütyültek szórványosan az egyperces gyászszünet alatt. Ennél durvább azonban, ami a Hearts-Basakhesir meccsen történt. 

A skóciai Edinburghban, a Tynecastle Stadionban rendezett Európai Konferencia Liga-mérkőzés csütörtök este 17.45-kor vette kezdetét, majd amikor csapatok a félidőben visszatértek a pályára, a hangosbemondón közölték, hogy meghalt II. Erzsébet – írja az angol sajtó nyomán a Blikk. Az élőben közvetített mérkőzésen a szurkolókat arra utasították, hogy a második félidő megkezdése előtt egyperces néma csendet tartsanak az uralkodó tiszteletére. Ám a tiszteletadás alatt valaki beordította, hogy „Fuck the Queen!”

A gyalázkodó kórushoz aztán többen csatlakoztak. Válaszul többen az angol himnuszt kezdték el énekelni, és bár mind a csapatok, mind a tisztségviselők a tisztelet jelét mutatták, trágár szavak és füttyszó zúgott a stadionban.

Eleve nagyon rossz ötlet volt, nagyon kínos” – nyilatkozta egy szemtanú a Daily Mailnek.

Nyitókép: Twitter. 

Összesen 128 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hájas Gerzson a hitlerszakértő
2022. szeptember 10. 05:58
Nagyon helyes, pokolban könyörögjön kegyelemért minden gyarmatosító angol
kozmosz
2022. szeptember 10. 01:36
Inkább Hearts-Basaksehir. Így jobb.
Házam Hazája
2022. szeptember 09. 23:14
Skóciától ne is várjanak együttérzést. A magyaroknak is van kit kifütyülni. Lehet, a történelmi bosszú?
digitalisjolet
2022. szeptember 09. 21:37
Basakhesir? Nem inkább Basaksehir?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!